home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
„Gyere, prímás, vén cimbora...”
Martinek Imre
2017.08.29.
LXXII. évf. 34. szám
„Gyere, prímás, vén cimbora...”

Szövegírói nótaestet tartottak Debellácson

Mérges Eszter torontálvásárhelyi magyarnóta-szerző és -szövegíró munkásságát méltatták szülőfalujában augusztus 27-én. A rendezvénynek a helyi művelődési otthon nagyterme nyújtott befogadó helyszínt.

A csaknem kétórás műsorban — melynek fő szervezője a fennállásának másfél évtizedét ünneplő helybéli Magyar Művelődési és Művészeti Központ, társszervezője pedig a József Attila Művelődési Otthon volt — hat zeneszerző huszonegy szerzeménye csendült fel újra, hét vajdasági amatőr nótaénekes előadásában. A nóták és a csárdások szövegét természetesen Mérges Eszter írta, aki ez év júniusában Antalfalva község legrangosabb elismerését, az életműdíj kategóriában jegyzett arany kitüntetést is átvehette.

Helyszíni jegyzetünk teljes változatát lapunk szeptember 6-ai számában olvashatják. Addig is meséljenek a fotók!  

Írta és fényképezte: Martinek Imre

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..