home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Gyengült a Fidesz, erősödött a Jobbik
(Összeállította: TALPAI Lóránt)
2014.12.17.
LXIX. évf. 51. szám
Gyengült a Fidesz, erősödött a Jobbik

Az utóbbi időszak kormányintézkedései miatt jelentős mértékben csökkent a Fidesz támogatottsága. Az Ipsos közvélemény-kutató intézet felmérése szerint a pártot jelenleg 800 000-rel kevesebb ember támogatja, és a tábor csökkenése minden réteget elért. Az ellenzéki pártok közül a Jobbik erősödött, az előző felmérés szerint még 12 százaléknyi szavazóra számíthatott, most már 14-re.

Az MSZP a harmadik legerősebb párt a 11 százalékos támogatói körével. Az LMP és a DK ugyanannyi választót, 3-3 százalékot vonz. Az Együtt 1 százalékon áll, a többi politikai erő tábora pedig csak tizedekben mérhető. A Fidesztől való eltávolodás a passzivitás, a bizonytalanság erősödésével jár együtt. A politikától távolságot tartók csoportja előbb 30 százalékról 35-re emelkedett, most pedig már 39 százalékon áll. A biztos pártválasztók körében a Fidesz 45, a Jobbik 24, az MSZP pedig 18 százalékon áll. Az LMP a parlamentbe jutás küszöbén áll, a DK 4, az Együtt pedig 1 százalékos.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..