home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Gyakorlatorientált programban tanulható meg a televíziós és rádiós szakma a közmédiánál
MTVA
2022.06.23.
LXXVII. évf. 25. szám
Gyakorlatorientált programban tanulható meg a televíziós és rádiós szakma a közmédiánál

Egy hete hirdette meg a közmédia ingyenes tehetséggondozó programját, amire még július 15-ig várják a pályázatokat. A hangsúlyosan gyakorlatorientált képzés során világszinten is kiemelkedő technikai feltételeket biztosító környezetben, a televíziós és rádiós szakma legjobbjaitól tanulhatnak a fiatalok.

Ismét megnyitotta kapuit a média iránt érdeklődő, akár jelenleg is ezen a szakirányon felsőfokú tanulmányokat folytató vagy már friss diplomás fiatalok előtt Magyarország legnagyobb médiavállalata.

„Mindenkinek van egy elképzelése a televíziós, illetve rádiós munkáról, hogy ez milyen is a valóságban, a gyakorlatban, azt megtapasztalhatják ebben a programban” – mondta a NYÁR 22 adásában Apró Georgina, a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány ügyvezető igazgatója a meghirdetett lehetőséggel kapcsolatban. Kiemelte, a fiataloknak szóló, gyakorlatorientált programban lehetőséget adnak arra, hogy betekintést nyerjenek az egyes csatornák, szerkesztőségek működésébe. Megtapasztalhatják, miként épül fel egy műsor, hogyan jut el egy téma a képernyőig vagy az éterig.

A NYÁR 22-ben személyes tapasztalataikról is beszélt Hegedüs Roland és Katona Szilveszter, akik a programban való részvétel után most már a Dunánál dolgoznak.

„Sokan nem tudják, milyen mikor forog a kamera és meg kell szólalni. Ebben a programban van beszédtechnikai képzés is, amely során megtanulhattam, hogyan beszéljek és fogalmazzak a kamera előtt. Ebben segített nekem sokat a program” – mesélte a műsorban Hegedüs Roland, kiemelve, a mentoroktól mindig minden szakmai segítséget megkaptak. Sok pozitív élményre emlékezett vissza Katona Szilveszter is. „Kezdetben a Család-barát című műsorban dolgoztam riporterként és a tehetséggondozónak köszönhetően leginkább azt tanultam meg, miként közelítsem meg a témákat úgy, hogy azok a nézők számára érdekesek legyenek” – fogalmazott.

A Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány Tehetséggondozási Programja július 15-ig várja még a pályázatokat. A jelentkezés feltételeiről minden információ megtalálható a media-akademia.hu oldalon

A NYÁR 22 beszélgetése a program kapcsán újranézhető az alábbi linken: ITT

NYÁR 22 – hétköznap és szombaton 10-től délig a Dunán!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..