home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Gyakorlati környezetvédelem
Martinek Imre
2021.05.15.
LXXVI. évf. 19. szám
Gyakorlati környezetvédelem

Újabb környezetvédő és szépítőakciót hoztak tető alá a torontálvásárhelyi Debelyacsa — a Természet Szolgálatában Környezetvédelmi és Fejlesztési Egyesület aktivistái.

A május 15-ére időzített már-már flashmobszerű megmozdulásuk alkalmával előbb a nyugati faluszél Kiserdőjét, majd a tavaszelőn szanált, egyébként eredetileg az építési hulladékok számára kijelölt lerakóhely peremét, végül a téglagyári vaskerítés előtti zöldterületet fésülték át. Takarítási vizitációt tettek továbbá a néhai szélmalomhoz legközelebb eső, meddőhányóból nem hivatalos horgásztóvá avanzsált, náddal szegélyezett gödör martján is.

Az alkalomhoz kihozott zsákok sajnos hamarabb elfogytak, mint a helyszínen fellelt, változatos fajú és állagú belevaló. No, de sebaj! Majd legközelebb.

Jegyzetünk fotói (a szerző és Žarko Filipović fényképezték) munkavégeztével készültek.      

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..