Gyakorlati környezetvédelem

Gyakorlati környezetvédelem

A munkaakciót a helyi általános iskola fiatalabbik biológiatanára szorgalmazta.

Feltett szándékkal, legyen még szebb és élhetőbb a torontálvásárhelyi faluközpont ama szeglete is, melyet ugyan sok mindenki bitorol, annak külcsínével és ésszerű rendeltetésével viszont már aligha törődik bárki is közülük.

A református templom és a hajdani Tükrös, majd Ifjúsági Otthon és diszkó, illetve a későbbiek folyamán más néven is bejegyzett szórakozóhely közötti zöldfelületen egykoron pavillon állt. Hangulatos szökőkúttal annak homlokterében. Közös összefogódzással lényegében ezt a placcot és annak tartozékait takarította ki és fel az iskola hatodikos diákjainak egy csoportja ez év szeptember huszadikán. Noha a hirtelen lezúduló eső sajnos, részben felülírta a tervezett környezetvédelmi munkálatokat s azok dinamikáját, — meg aztán a csurig megpakolt óriáskonténert sem sikerült visszagurítani oda, ahonnan ki lett kölcsönözve!, a beavatkozásnak mégis van látszatja! Egyben ún.táncbahívó üzenete is, a soronkövetkező megmozdulásokhoz. A folytatásban az ifjú környezetvédők termőföldet kívánnak tenni a néhai kisszökőkút belsejébe, abba pedig virágot palántálni. Esetleg díszcserjét. Vagy bármit, csak nem szemetet! Mindez köré pedig padokat... Mert azért vannak még ébren álmodók ezen a vidéken is!

A debellácsi iskolások kezdeményezéséhez a „jégtörés” napján biztatóan a helyi zöldek kéttagú küldöttsége is társult. Köszönet nekik érte. Voltaképpen mindenkinek. Nemcsak azoknak, akik már csírájában felkarolták az ötletet, illetve azoknak, akik még csak ezután terveznek társulni, de azoknak is, akik — miután mindez megvalósul, akár egyszerű felhasználókként is segíteni fognak. Minél tovább megőrizni és továbbfejleszteni e lencsevégre kapott csipet-csapat igyekezetét, illetve annak ország s világ előtt felmutatott eredményeit.

Írta és fényképezte: Martinek Imre

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink