home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Grabar-Kitarović és Milanović csatája
Talpai Lóránt
2019.12.31.
LXXIV. évf. 51. szám
Grabar-Kitarović és Milanović csatája

Az elnökválasztás második fordulóját január 5-én tartják meg — Tony Blair szerint Corbyn alatt kormányzásra képtelenné vált a Munkáspárt — Újra víz alatt a Szent Márk tér 

Az elnökválasztás második fordulóját január 5-én tartják meg 

A várakozásoknak megfelelően Zoran Milanović volt horvát kormányfő, a Szociáldemokrata Párt (SDP) jelöltje és Kolinda Grabar-Kitarović hivatalban levő államfő, a jobbközép Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) jelöltje jutott tovább a horvátországi elnökválasztás második fordulójába. A vasárnap megtartott első fordulóban az ellenzéki Milanović a leadott voksok 29,58 százalékát, Grabar-Kitarović pedig a 26,38 százalékát szerezte meg. A tizenegy jelölt közül ők kapták a legtöbb szavazatot, ezért ők mérkőznek meg az elnökválasztás második fordulójában, január 5-én.


Kolinda Grabar-Kitarović és Zoran Milanović (MTI.hu)

 

Tony Blair szerint Corbyn alatt kormányzásra képtelenné vált a Munkáspárt 

Jeremy Corbyn vezetése alatt a brit Munkáspártban a szélsőbaloldal vette át az irányítást „szektás beütésekkel”, és ez teljesen képtelenné tette a pártot arra, hogy hiteles politikai erőként kormányra kerülhessen — mondta Tony Blair egykori brit miniszterelnök, a legnagyobb brit ellenzéki erő volt vezetője. Blair, aki a Munkáspárt élén három parlamenti választást nyert egymás után, a két héttel ezelőtt elszenvedett súlyos munkáspárti vereség okait boncolgatta az általa vezetett, Institute for Global Change nevű politikaielemző-műhely rendezvényén. Kijelentette: a Munkáspárt dönthet úgy, hogy az új vezető alatt is tartja magát Corbyn programjához és álláspontjaihoz, ebben az esetben azonban a pártnak „befellegzett”. Tony Blair szerint a másik lehetőség annak felismerése, hogy a Munkáspártot vissza kell szerezni a szélsőbaltól, radikális változtatásokat kell végrehajtani, és el kell kezdeni a visszatérést.

 

Újra víz alatt a Szent Márk tér 

Ismét víz öntötte el a velencei Szent Márk teret, alig másfél hónappal a csúcsokat döntögető áradás után. Ítéletidő tombol egész Olaszországban, Nápolyban egy hatvankét éves, marokkói férfi életét veszítette, amikor rázuhant a heves szélben egy kidőlt fa. Velencében a hétvégén 130 centiméteren tetőzött az ár, alig 10 centiméterrel elmaradva a rendkívülinek minősülő 140-es határértéktől. A lagúnák városában november 12-én 187 centiméteres volt a víz magassága, amire több mint fél évszázada nem volt példa. Az áradás mérhetetlen károkat okozott a páratlan történelmi, művészeti és vallási emlékekben gazdag városban, a szállodai foglalásokból ítélve pedig a turistákat is elijesztette.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..