home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Gördülékeny a védőoltás felvétele Törökbecsén
Zséli Ágnes
2021.04.27.
LXXVI. évf. 16. szám
Gördülékeny a védőoltás felvétele Törökbecsén

Törökbecse községben továbbra is nagy az érdeklődés a koronavírus elleni oltás iránt. Eddig több mint 8000 adag vakcinát adtak be a polgároknak a helyi egészségházban, ahova az idősebbek mellett a középkorúak is szép számban érkeznek. A vakcinát a múlt héttől kezdődően az érdekeltek előzetes bejelentkezés nélkül is megkaphatják.

A bánáti községben egyébként hétfővel (április 26-ával) bezárólag 4775-en vették fel a koronavírus elleni védőoltást, ebből 3288-an már a második dózist is megkapták. A vakcinát negyven mozgáskorlátozott a családi otthonában vehette fel. Az oltakozni vágyók legtöbbje előzetesen már regisztrált. Jelenleg az általuk kiválasztott orosz Szputnyik V vagy az amerikai—német Pfizer—BioNTech által gyártott oltóanyagot vehették fel, mindemellett azonban az egészségügyi intézményben a brit—svéd AstraZeneca is kapható.

Február közepétől időközönként az oltást a községhez tartozó kumáni, bocsári, valamint a beodrai egészségházban is megszervezik. A törökbecsei egészségházban az immunizáció jelenleg egy kicsit lassúbb ütemben folyik, mivel a Szputnyik V vakcina tárolása -20 Celsius-fokot, míg a Pfizer—BioNTeché -70 fokot igényel. Az oltószer gyártmányától függően az érdeklődők vagy azonnal, vagy legfeljebb 40 perc várakozás után kerülhetnek sorra.

Dr. Jovana Šljapić, a helyi egészségügyi intézmény általános orvosi szolgálatának vezetője megjegyezte, mindemellett az immunizáció akadályok nélkül, gördülékenyen halad.

— Nincs nagy tömeg, s elegendő vakcinánk van, ezért kérjük a polgárokat, hogy oltassák be magukat. Csupán egy kis türelemre van szükség annak érdekében, hogy az oltóanyag kiolvadjon. Ezen a napon mintegy 130 bejegyzett polgárt várunk, sőt, a napokban bizonyos mennyiségű kínai vakcinát is kapunk, mely a tervek szerint az ünnepek után vagy talán már előbb is megérkezik. Ebben az esetben a polgárok előzetes bejelentkezés nélkül is négy oltóanyag közül választhatnak majd.

A Tisza menti település oltópontján az érdekeltek munkanapokon reggel 8 órától délig vehetik fel a vakcinát.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..