home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Gondolattal, szavakkal és cselekedettel
Martinek Imre
2019.10.13.
LXXIV. évf. 41. szám
Gondolattal, szavakkal és cselekedettel

Koszorúzással és az elvégzett munka gyümölcsét lelkipásztori megszenteléssel egybekötött főhajtás helyszíne volt október 12-én a nagybecskereki katolikus temető.


A szerző felvételei

Megelőzte mindezt egy nagyobb lélegzetvételű, közös akaraton és erővel megvalósított restauráló vállalkozás, melynek kivitelezői a Visegrádi Szent György Lovagrend Délvidéki Nagypriorátusa Bánáti Priorátusának lovagjai voltak. Továbbá azok jó barátai, szomszédjai, ismerősei…. Az indítványozó, a 34. Eucharistikus Világkongresszusra készülődően, maga a Lovagrend Magisztrátusa vala. Szorgalmazván ama cselekedetet, hogy a kongresszus kezdetéig, vagyis 2020 szeptemberéig, a Kárpát-medence minden egyes priorátusa vállaljon fel egy-egy elhagyatott út mentén vagy egyéb helyen található keresztet, illetve legyen aktív részese felújításának, rendbe tételének és további gondozásának.

A múlt és a jelen, illetve a jövő találkozásának eme helyszínén a közelmúltig csupán egy megrongálódott talapzat állt. Belőle hajdanán is kereszt emelkedett ki, rajta a Megfeszített Krisztussal. A talapzat és a feszület első ízben 1932. november elsején lett felállítva és megszentelve. Tisztelettel adózva az első világháborúban elesett katonák áldozata előtt.


Még több kép!▼

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..