home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Gombosi helyzetjelentés
KESZEG Szabolcs
2014.08.20.
LXIX. évf. 34. szám
Gombosi helyzetjelentés

Klenanc Józsefet, a gombosi helyi közösség titkárát kérdeztem a faluban történő eseményekről és változásokról. Beszéltünk tervekről, a többnemzetiségűségről és az esetleges újabb munkahelyek teremtéséről.

* Milyen változásokat hozott a kinevezett ideiglenes tanács?

— Az ideiglenes tanácsot a községi szervek nevezték ki, politikai hatalomváltáskor ez így szokott lenni. Nincs ebben semmi különös, egyszerűen nem voltak megelégedve az előző vezetőséggel. A testület összetétele tükrözi a Gomboson lezajlott választások eredményét. A héttagú tanács javát a VMSZ adja a Civil Összefogással. Hat hónap áll a tanács rendelkezésére, hogy elvégezze a rábízott munkát. Hogy mindenki értse, egy ilyen testületet legalább öt és legfeljebb hét fő alkothat, az anyagi háttérről Hódság község gondoskodik, mi ugyanis a hódsági önkormányzat tanácsadó testülete vagyunk. Ezt négy évvel ezelőtt rendelték el. Informáljuk az embereket, és végezzük a falu élhetőbbé tételéért folytatott tevékenységünket. Lehetőség van rá, hogy a falu visszakapja a vízellátást, a köztisztasági teendőket pedig a továbbiakban is a hódságiak látják el.

* Mik a terveik?

— Útépítés, kövezés. Most nagyobb döntési szabadságot kaptunk, a helyi közösségnek nem kell minden ügyben belgrádi engedélyre várnia. Kéthavonta tartunk majd gyűlést, emellett egy weboldalt is szeretnénk működtetni, hogy a munkánk nyilvános és átlátható legyen. A megszorítások idején jó hír, hogy 2015-ben nem kell fizetni a helyi hozzájárulást, ez áll az indítványunkban. Minket érintő pályázatok még nincsenek, de folyamatosan követjük a kiírásokat.

* Van-e esély újabb munkahelyek teremtésére?

— Ez a gond a magánszektor bevonásával oldható meg. Gombosnak jó adottságai vannak, ez a falu Hódság község kapuja. Építeni és szépíteni kell. A helyi közösség részéről felelőtlenség volna azt állítani, hogy tud újabb munkahelyeket teremteni.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..