home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Gépi hímző tanfolyam Szabadkán
2023.03.20.
LXXVIII. évf. 11. szám
Gépi hímző tanfolyam Szabadkán

A vajdasági magyar folklórközpont 2023. Áprilisától hat összejövetellel, 60 órás gépi hímző tanfolyamot szervez Szabadkán a VMF székházban.

Az elméleti és gyakorlati oktatásra Vajdaság egész területéről mindazok jelentkezését várjuk, akik behatóan kívánnak foglalkozni a textil, ezen egykor igen elterjedt – mára szinte elfelejtett – díszítési módjával vidékünkön is. Célunk, hogy az érdeklődők betekintést nyerjenek e kultúra történelmébe, a technikai kivitelezés változatosságába, azaz, hogy elsajátítják azokat úgy, hogy képesek legyenek azt a gyakorlatban megfelelő módon alkalmazni alkotói tevékenység, továbbadás, jövedelem kiegészítés, stb. megvalósításához.
Lehetőséget kívánunk továbbá biztosítani a hazai és kárpát-medencei magyarság életmódja, táji sajátosságai, tájanként alkalmazott jellegzetes motívumai alapismereteinek megszerzéséhez, érintve az anyagismeret és szakmaelmélet, a történelmi- és művészeti korok, jellemző stílusok legfontosabb tudnivalóit, közben fel kívánjuk hívni a figyelmet a vidékünk magyarsága körében még létező, gépi hímzéssel készült textilekre is!

Tehát, hogy a képzés résztvevői a tárgyalkotó népművészeten belül a hitelesség és hagyományhűség szempontjait alapul véve, a hazai magyarság körében is kedvelt díszítőelemekre építkezve olyan darabokat tudjanak készíteni, melyek úgy esztétikai, mint használati szempontból megfelelnek a mai kor követelményeinek.
A tanfolyam a pályázati eredmény függvényében lehet díjmentes, hozzájárulási költséges, ill. önköltséges. A tandíj magába foglalja az anyagköltséget, az elméleti és gyakorlati oktatást, a szakirodalom és a felszerelés használatát. A lehetőségektől függően, kérjük, hozzon magával varrógépet. Szálláslehetőséget, minimális költséggel tudunk biztosítani. Az étkezéshez is segítséget nyújt a szervező.
A havonkénti (megbeszélés szerint) egy/két hétvégi összejövetelek (szombat: 10:00-17:00 óra, és vasárnap: 8:00-12:00 óra között) tandíj hozzájárulása 10 000 (tízezer) dinár (ami a leírtak szerint a pályázati eredmény függvényében változhat!) A jelölt összeg 50 %-át (5000 din) a szervezet folyószámlájára (325- 9500600036213- 51) kérjük utalni a tanfolyam kezdése előtt, egyösszegben. Az érdeklődők jelentkezését (név, cím, telefon) a korlátozott létszám miatt mielőbb, illetve 2023. április 10-ig várjuk, írásban (posta/fax/e-mail). Az érdeklődőknek a jelentkezés sorrendjében válaszolunk és adjuk meg a további tudnivalókat. Érdeklődni, szervezetünk feltüntetett utolérhetőségein, továbbá a 065 3 222 377 és 063 8 423 797 számon lehet.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..