home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Gazdaság, szociális védelem és egészségügy
(Tha)
2014.03.05.
LXIX. évf. 10. szám

Zentán a VMSZ választási kampányrendezvényén zsúfolásig megtelt a városháza nagyterme, sokan a balkonról és a folyosóról hallgatták végig a programismertetőt.

Az egybegyűlteket Ceglédi Rudolf polgármester köszöntötte, és kiemelte, hogy a VMSZ programja az alapoktól indul, nagy hangsúlyt helyez a gazdaságra, valamint a munkahelyteremtésre. Rámutatott arra is, hogy a VMSZ kiemelt jelentőségű intézménynek tartja a Zentai Közkórházat, ami szélesebb körben is nagy lehetőséget nyújt.

Lőrincz Csongor, a VMSZ helyi szervezetének elnöke bemutatta a választási jegyzéken szerepelő húsz zentai községbeli jelöltet. A nagygyűlésen részt vett a VMSZ jelenlegi öt parlamenti képviselője, Pásztor Bálint, Varga László, Kovács Elvira, Fremond Árpád és Pék Zoltán, továbbá a lista hatodik helyén szereplő Vicsek Annamária is.

Az eseményen felszólalt Korsós Tamás, Magyarország szabadkai főkonzulja, aki a Magyar Nemzeti Tanács, illetve a Vajdasági Magyar Szövetség és a Magyar Kormány együttműködésének fontosságát részletezte.

Pék Zoltán elmondta, olyan gazdasági fejlesztési programot kívánnak letenni az asztalra, amely anyaországi és európai uniós támogatásokból valósulna meg. A következő négy év egyik sarkalatos pontjaként jelölte meg, hogy a magyarlakta területeken az infrastrukturális beruházásokhoz anyagi eszközöket is szerezzenek.

A program részét alkotó Falu-, tanya-, valamit peremkerületi gondnoki szolgáltatás kialakítása című tanulmányt Szénási Oszkár és Csikós László ismertette, az Európai Unióhoz való közeledés folyamatáról pedig Varga László beszélt.

Pásztor Bálint, a VMSZ listavezetője a szerbiai parlamentben elért eddigi eredményeikre tért ki, majd hozzáfűzte, a jelenlegi választásokon az ő pártjuk az egyetlen, amelynek konkrét programja van.

A VMSZ nyílt lapokkal játszik — fogalmazott Pásztor István elnök, és kifejtette: alaptörekvés úgy politizálni, hogy senkinek se kelljen attól tartania, hogy a gyermeke vagy az unokája itthagyja a szülőföldjét, valamint hogy becsületes munkával meg lehessen élni, és visszajöhessenek azok, akik elmentek. Rávilágított, hogy a programnak három olyan eleme van, amely most sokkal nagyobb hangsúlyt kap: a gazdaság, a szociális védelem és az egészségügy. Ez elsősorban magyar program, a magyar emberekről szól, de minden szerbiai polgár számára is elfogadható.

(Gergely József felvételei)

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..