Gazdag program, kiváló hangulat

Gazdag program, kiváló hangulat

A rossz időjárás miatt előbb ért véget Zentán a IV. Tiszavirág Fesztivál — Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete és Zenta Község Önkormányzata negyedik alkalommal szervezte meg a Tiszavirág Fesztivált. A rendezvény célja felhívni a figyelmet a Tiszára és az élővilágára, különös tekintettel a világon egyedülálló természeti jelenségre, a folyó virágzására.

Az ötletgazdák nem titkolt szándéka, hogy a hagyományteremtés mellett ez az esemény is hozzájáruljon a község idegenforgalmának fejlődéséhez és fellendítéséhez. A látogatók növekvő száma azt bizonyítja, hogy lassan ez az elképzelés is megvalósul. Az idén különösen nagy figyelmet szenteltek a marketingnek, a fesztivált ugyanis Budapesttől Belgrádig igyekeztek népszerűsíteni.

Az egybegyűltek a kézművesutcában nézelődhettek vagy a borutcában lazíthattak, esténként pedig különféle együttesek műsora mellett szórakozhattak. Ezúttal is volt retró horgászat, sor került a Tiszavirág regatta elnevezésű nemzetközi kajakversenyre, illetve a Szent Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület haditorna-bemutatót tartott. Sokan voltak kíváncsiak a Sambansa csoport dobshow-jára és a Queen Real Tribute együttes produkciójára, ám a fesztivál leginkább várt szenzációja ezúttal is a hajós, fáklyás felvonulás volt. 

A harmadik nap programját a rossz időjárás miatt a szervezők sajnos kénytelenek voltak lemondani. Az első két nap hangulatát Herédi Krisztián néhány fotójával próbáljuk érzékeltetni.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Fesztivál rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Gazdag program, kiváló hangulat
Fesztivál
  • MTI
  • 2020.03.22.
  • LXXV. évfolyam 12. szám
Gazdag program, kiváló hangulat
Fesztivál
  • MTI
  • 2020.03.11.
  • LXXV. évfolyam 11. szám
Facebook

Támogatóink