home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Gasztronómiai találkozó
SZABÓ Melinda
2004.11.03.
LIX. évf. 44. szám
Gasztronómiai találkozó

Fényképezte Szabó AttilaA palicsi Elitte Palics Kisvendéglő étterme és a bledi Krim Szálló együttműködésének köszönhetően jött létre a Szlovén napok elnevezésű rendezvény. Az október 27-étől 31-éig tartó ünnepségen szlovén ételkülönlegességekkel mutatkozott be a bledi Krim Szálló. Az októbe...

Fényképezte Szabó Attila

A palicsi Elitte Palics Kisvendéglő étterme és a bledi Krim Szálló együttműködésének köszönhetően jött létre a Szlovén napok elnevezésű rendezvény. Az október 27-étől 31-éig tartó ünnepségen szlovén ételkülönlegességekkel mutatkozott be a bledi Krim Szálló.
Az október 30-án tartott gálaestre érkezőket Miran Lavrič, a Krim Szálló igazgatója köszöntötte. A svédasztalon sorakozó ínyencségekkel, mint pl. a gombakrémlevessel kenyérkaspóban, a sertéspecsenyével aszalt szilvával, a bledi szelettel, a hajdina-strudlival, a Murántúli rétessel Bojan Turk főszakács kedveskedett a vendégeknek. A szlovén táj borai között kiemelt helyet foglalt el a félédes, világos pinot és a krškói kékfrankos. Az est folyamán Jerneja Terlikar citerajátékát élvezhették a vendégek.
A bledi Krim Szálloda ötnapos ajándékutazással lepte meg a leghosszabb ideje, 57 éve házasságban élő Jankoviæ Dragoslavát és Živkát, a gálaest napján 47. születésnapját ünneplő Mirjana Periját és Burojeviæ Vojinkát.
A rendezvény október 31-én, a vasárnapi, családi svédasztalos ebéddel zárult. A családoknak a hagyományos ebéd mellett lehetőségük nyílt a szlovén csemegék megkóstolására is. A Szlovén napok során mintegy 800 vendég látogatott el a palicsi Kisvendéglőbe.
Ugyancsak a palicsi Kisvendéglő adott otthont a Montenegrói est Palicson elnevezésű rendezvénynek is. Az október 29-ei ünnepségen Budva városa mutatkozott be. A budvai fiatalok néptánc- és folklórbemutatóval szórakoztatták a vendégeket.
A montenegrói ételkülönlegességekhez tengerparti borokat szolgáltak fel.
A palicsi Kisvendéglőben Budva első alkalommal vendégszerepelt. A két város kapcsolatának erősítése céljából jövő év elején tartják meg a Palicsi napok Budván elnevezésű rendezvényt, melyen a Kisvendéglő mutatkozik majd be.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..