home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
G. Erdélyi Hermina duplázott
Szerda Zsófia
2023.10.30.
LXXVIII. évf. 43. szám
G. Erdélyi Hermina duplázott

Eldőlt, ki húzhatja ujjára Pataki László pecsétgyűrűjének másolatát, melyet az évad legjobb színészi alakításáért ítélnek oda. A Pataki-gyűrű díjat az idén a szabadkai Népszínház színművésznője, G. Erdélyi Hermina kapta meg a 2022/2023-as évadban az Iglic szerepéért. Az előadást Siflis Anna rendezte, ITT olvashatják róla a beszámolónkat. Hermina már több alkalommal volt jelölve a díjra, s most végre az ő neve mellé is odakerülhet a Pataki-díjas jelző. A zsűri tagjai Igor Burić (újságíró, kritikus, filozófiaprofesszor), Kovács Bálint (újságíró, kritikus, író) és Pressburger Csaba (publicista, szerkesztő, költő, fordító) voltak, illetve egy szavazattal az újvidéki Művészeti Akadémia színésznövendékei.

Minden évben kiosztják a Tízes Díjat is, mely a fiatalok, a színésztanoncok díja, nevét a Tízes tanteremről kapta. Az akadémisták az idén ezt is G. Erdélyi Herminának ítélték meg, aki ezzel tehát duplázott az idei Pataki-gálán. 

Az idei szelektor Mezei Zoltán volt, a válogatásba Hermina mellett bekerült még Ralbovszki Csaba, akit Lajos bácsi szerepéért jelölt, melyet a Nem élhetek muzsikaszó nélkül című előadásban nyújtott (rendező: László Sándor), jelölve volt még a Kosztolányi Dezső Színház színművésze, Mészáros Gábor is, aki a Ne lőj a fecskére! című darabban játszotta a Vendég szerepét (rendező: Hernyák György), Krizsán Szilvia is erősítette a jelöltek listáját, aki az Újvidéki Színház társulatának tagja, a jelölést Gina szerepével érdemelte ki A Šopalović vándortársulat című előadásban (rendező: Táborosi Margaréta), és a Zentai Magyar Kamaraszínház sem maradt ki a sorból, innen Mezei Zoltán Virág György játékát ítélte a legjobbnak, akit Krogstad szerepéért jelölt a Nóra és Torvald című előadásban (rendező: Verebes István).

Fényképezte: Szerda Zsófi

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..