home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Futurisztikus sátrak és egyetemi színpad - 2022-ben is SZIN-re lép az SZTE
2022.08.17.
LXXVII. évf. 33. szám
Futurisztikus sátrak és egyetemi színpad - 2022-ben is SZIN-re lép az SZTE

Oktatás, kultúra, sport, minden egy helyen az SZTE futurisztikus sátrában 2022. augusztus 24-27. között a SZIN-en! Két gömbsátor és az SZTE saját színpada várja majd a fesztiválozókat az idei Szegedi Ifjúsági Napokon, az IH Rendezvényközpont és a Szegedi Tudományegyetem egyedülálló kooperációjának köszönhetően.

A Szegedi Ifjúsági Napok történetében idén először lesz SZTE színpad a Tisza-parti fesztiválon. Az IH Rendezvényközpont és az egyetem közötti egyedülálló kooperációnak köszönhetően olyan legendás művészek és zenekarok lépnek a közönség elé, mint Korda György és Balázs Klári, Szabó Balázs Bandája, a 30Y vagy a Vad Fruttik.

Négy nap, négy éjszaka, 26 fellépő – mindez 2022-ben az SZTE színpadán a SZIN-en. A pódium egyedi látványvilága, fény és kiváló hangtechnikája garantálja majd többek között azt az élményt, amelyet Magyarország legismertebb előadói és zenekarai biztosítanak a közönségnek 2022. augusztus 24-27. között, délután 16:45-től, egészen hajnali 1:00 óráig. Szombaton pedig a fesztiválozók hajnali 3:00 óráig élvezhetik a táncteret.


Fotó: Sahin-Tóth István/szeged.hu

A Szegedi Tudományegyetem a két futurisztikus gömbsátrában pedig idén minden eddiginél izgalmasabb ismeretterjesztő és szórakoztató programokkal várja a fesztiválozókat, akik az egyetem szabadulószobáját is kipróbálhatják. „Utazz velünk az időben és segíts Szent-Györgyi Albertnek feltalálni a C-vitamint" – az intézmény ezzel a mottóval indította útjára a 2021/22-es tanévben a különleges játékot, amely hatalmas népszerűségnek örvendett az EFOTT-on.

Szent-Györgyi Albert, a C-vitamin feltalálásért Nobel-díjjal kitüntetett egykori rektor szerepének jelentősége a Szegedi Tudományegyetem életében megkérdőjelezhetetlen. A szabadulószobával emléke, illetve a szegedi egyetem alapításának 440. és a kolozsvári magyar tudományegyetem szegedi befogadásának 100. évfordulója előtt tisztelegnek a szervezők. A Szabadulószobában négy helyiségen keresztül kell átjutniuk azoknak, akik úgy döntenek: „segítenek” Szent-Györgyi Albertnek a C-vitamin feltalálásában. Közben számos akadállyal kell megbirkózniuk.

Az SZTE munkatársai a helyszínen nemcsak a beiskolázással és az intézmény működésével kapcsolatban nyújtanak segítséget az egyetem iránt érdeklődőknek, hanem azoknak is gazdag programot kínálnak, akiknek mindenük a sport. Az SZTE Testkultúra Koncepciója a mozgásra és az egészséges életmódra hívja fel a figyelmet, úgy, hogy az a mindennapok – adott esetben egy fesztivál - természetes része legyen.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..