home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Fremond: Bízunk benne, hogy a megduplázott területalapú támogatás később is megmarad
(Pannon Rtv)
2022.03.04.
LXXVII. évf. 9. szám
Fremond: Bízunk benne, hogy a megduplázott területalapú támogatás később is megmarad

A megduplázott összegű területalapú támogatás arra lesz jó, hogy a gazdák könnyebben tudják megkezdeni a termelési évet - nyilatkozta Fremond Árpád, a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában.

A hektáronkénti területalapú támogatásokat 4000 dinárról 8000-re emelték. A Vajdasági Magyar Szövetség álláspontja az, hogy az országnak minél előbb be kell lépnie az Európai Unióba, hiszen ott a mezőgazdasági termelők biztos támogatási rendszer részesei lehetnek - hangsúlyozta Fremond Árpád.


Fremond Árpád (fotó: Pannon RTV)

Fremond Árpád, alelnök, VMSZ: „Örülünk annak, hogy a területalapú támogatás megduplázódott, bízunk abban, hogy az elkövetkezendő időszakban ez a támogatás meg tud maradni ebben az összegben, illetve, hogy még növekedni fog. Azonban azt sem szabad elfelejtenünk, és ne is felejtsük el azt, hogy nagyon sok olyan termelőnk van, aki még mindig nem kapta meg a támogatást. Tehát rengeteg olyan termelő van, akik az elmaradt támogatásokat nem kapták meg. Itt nem csak a területalapú támogatásról van szó, vagy nem elsősorban területalapú támogatásról van szó, hanem nagyon sok jószágtenyésztő például nem kapta meg azt a segítséget sem, amit még a covid ideje alatt ígért az állam. Mi abban vagyunk érdekeltek, hogy a területalapú támogatás kifizetése mellett ösztönözzük arra a minisztériumot, illetve a kormányt, hogy ezeket elmaradt támogatásokat is fizesse ki a termelőknek. Ez mindannyiunknak az érdeke.”

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..