home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Franciaország–Belgium 1:0 (0:0)
Tóth Tibor
2018.07.10.
LXXIII. évf. 27. szám
Franciaország–Belgium 1:0 (0:0)

Elődöntő

   

Szentpétervár, Kresztovszkij Stadion, vezette: Cunha (uruguayi)

Gólszerző: Umtiti az 51. percben.

Franciaország: Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, Hernández – Pogba, Kanté – Mbappé, Griezmann, Matuidi (Tolisso) – Giroud (Nzonzi).

Belgium: Courtois – Alderweireld, Kompany, Vertonghen – Chadli (Batshuayi), Witsel, Fellaini (Carrasco), Dembélé (Mertens) – De Bruyne, E. Hazard, Lukaku.

Elsőként a francia válogatott jutott a labdarúgó-világbajnokság döntőjébe. A franciák 1998 és 2006 között harmadszor játszhatnak vb-döntőt, míg a belgák 1986 után újra a bronzért játszhatnak.

Az első lehetőség a belgák előtt adódott, amikor egy szöglet után Alderweireld lövését Lloris bravúrral védte. Az első félóra a belgáké volt, majd az utolsó tizenöt percben már a franciák váltak veszélyesebbé. A 39. percben Mbappé ugratta ki Pavard-t, de a Bayern új szerzeményének lövését Courtois lábbal védte. A második negyvenöt perc elején Griezmann szögletére Umtiti robbant be a legjobb ütemben és Fellainit megelőzve a hálóba fejelt. Pár perc múlva Giroud került helyzetbe, de Dembélé kiválóan blokkolt.

A belgák az egyenlítésre törekedtek, egyhe nyomást gyakoroltak a franciák kapujára, de a vb-n először képtelenek voltak gólt szerezni. Így a franciák bejutottak a világbajnoki döntőbe, ahol a szerdai Horvátország–Anglia mérkőzés győztesével találkoznak.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..