home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Főszerepben a sport
(T. T.)
2014.10.07.
LXIX. évf. 41. szám
Főszerepben a sport

A 46. Hajdújárási Szüreti Napok keretében sportnapot is tartottak, melyen az öregfiúk kispályás labdarúgásban, a hölgyek pedig röplabdában mérték össze ügyességüket. Az Öregfiúk focitorna néhány lemondás miatt a vártnál egy kicsit szerényebbre sikeredett, de ez nem szegte kedvét a pályán megjelent örökifjaknak, akik bizonyították: lehet, hogy már nem olyan robbanékonyak, mint fénykorukban, de technikai tudásukat még ma is sokan megirigyelhetnék.

A három csapat versengéséből százszázalékos teljesítménnyel a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jánoshida csapata került ki győztesen, megelőzve a hajdújárási I. és II. csapatot. Pesti Róbert, a jánoshidai öregfiúk kapitánya elmondta, hogy immár öt éve járnak Hajdújárásra, és nagyon jó kapcsolatot ápolnak testvértelepülésükkel.

— Csapatunk minden tagja aktív játékos volt fiatalabb korában, némelyek megyei szinten játszottak, mások pedig megjárták az NB III.-at is. Számítottam rá, hogy a jánoshidai öregfiúk-válogatott megnyeri a tornát, hiszen láttam, hogy néhány csapat lemondta a részvételt. Az eredmény nem is mindig elsődleges, de a győztes meccs után az ember mindig jobb kedvvel jön le a pályáról. Sportszerű mérkőzéseket láthatott a közönség, és a hajdújárásiakon is látszik, hogy játékosaik korábban versenyszerűen űzték ezt a sportot. Nagyon örülök, hogy ezek az emberek Szerbia területén magyarok tudtak maradni, és nagyon jólesik magyar szót hallani a határunkon túl. Remélem, hogy az egyre szaporodó nehézségek ellenére jövőre is megtartják ezt a rendezvényt, mert a magyarság csakis így tud egyben maradni.

A jánoshidai labdarúgásról megtudtuk, hogy a labdarúgóklubban már az óvodáskorúakkal megkezdik az építkezést. A gyerekekkel megszerettetik a labdát, a focit, magát a játékot. Több korosztályos csapatuk is van, például a 14, a 16 és a 18 éves serdülők is külön csapatot alkotnak. A nemrég még a magyar harmadosztályban játszó felnőttcsapat jelenleg a megye I-es bajnokság középmezőnyében foglal helyet. A klub vezetőségének politikájával összhangban az első csapatba saját nevelésű játékosokat építenek be, mivel nem látják értelmét a más helységekből érkező játékosok szerződtetésének.

A labdarúgáson kívül a hölgyeknek négy csapat részvételével röplabdatornát szerveztek, melyen a győzelmet a mindhárom mérkőzésüket megnyerő királyhalmiak szerezték meg, a noszaiak, a kettes számú királyhalmi csapat és a házigazda, a hajdújárásiak előtt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..