home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Folytatódik a retró őrület
Zvekán Péter
2023.07.07.
LXXVIII. évf. 26. szám
Folytatódik a retró őrület

Megérkezett a Kell, hogy várj új változata — Zoltán Erika — DJ Dominique — Mr. Rick

Megérkezett a Kell, hogy várj új változata

Többször írtam arról, hogy az utóbbi időben egyre menőbb a retró, és mivel múlik az idő, már a ’90-es évek zenéi is annak számítanak. Az akkori előadóknak ez telitalálat, hiszen szerzeményeiket újból felkapják, és azt gondolnánk, hogy már nem is kell semmi újat alkotniuk, elég csak a már meglévő slágereikkel turnézniuk, ez azonban így nem teljesen igaz. Egyre többször fordul elő, hogy retró előadók retró dalokat öltöztetnek új köntösbe. Így tett most DJ Dominique, Zoltán Erika és Mr. Rick is, akik a Neoton egykori slágeréhez nyúltak, melynek címe: Kell, hogy várj.

A recept pedig működik, hiszen Zoltán Erika Lotfi Begivel már feldolgozta a Casanova című dalt, mely annyira bejött, hogy nemrég platina minősítést ért el. Az újdonsággal kapcsolatban Erika a következőket mondta a Retro Rádióban: „Hatalmas örömmel és lelkesedéssel vettem részt ebben a projektben, hiszen a dal szerzője, egyben a Neoton egyik alapítója, nem más, mint Pásztor László, akinek karrierem legnagyobb slágereit köszönhetem.”

A retró őrület mellett a kollaborációk éráját is éljük, ezért Erika, DJ Dominique és Mr. Rick több legyet is üthet egy csapásra, a dalt ugyanis mindenki viheti magával, így az is előfordulhat, hogy az új köntösbe bújtatott Kell, hogy várj egyszerre csendül fel három különböző rendezvényen.

 

Zoltán Erika

A történet úgy szól, hogy egészen korán, csupán négyévesen már arra a döntésre jutott, hogy énekesnő szeretne lenni. Nos, akkor még nem vágott bele az éjszakázásba, de tény, hogy már fiatalon tanult zongorázni. A gimis évei után bárokban kezdett el énekelni, az igazi változás viszont akkor jött el számára, amikor megismerte a fentebb már említett Neoton-tagot, Pásztor Lászlót. Ő volt az, aki segített neki beindítani a karrierét. 1986-ban részt vett a siófoki Interpop Fesztiválon, ahol közönségdíjat nyert a Szerelemre születtem című számával. Ez végre meghozta számára a várva várt ismertséget, és jelentősen hozzásegítette ahhoz, hogy a következő évben megjelenhessen az első nagylemeze, a Szerelemre születtem. 1994-ben felvette az Erika C. művésznevet, két évvel később pedig saját kiadót hozott létre, mely olyan csapatokat/együtteseket futtatott be, mint a B. Boys, a Tik-Tak, az Emergency House vagy a Grooveland.

 

DJ Dominique

Várkonyi Attila, vagy művésznevén DJ Dominique, egy kicsit minden is. Zenész, rádiós és televíziós műsorvezető, szakkommentátor, szerkesztő, médiaszemélyiség. Az egyetem után csaknem négy évet töltött az Amerikai Egyesült Államokban, ahol bár több munkában is kipróbálta magát, a lényeg azon volt, hogy minél jobban magába szívja az ottani rádió- és DJ-kultúrát. Miután visszatért Magyarországra, néhány barátjával megalapították a City Rádiót, mely a kezdetekben még kalózrádióként működött, de később legális lett, és jelentős sikereket ért el. 1994-ben a Juventus Rádióba került, ahol aztán országos hírnévre tett szert, arról nem is beszélve, hogy olyan világsztárokkal készített interjút, mint Madonna, Franco Nero, Mick Jagger vagy George Michael.

A média mellett azonban DJ-ként is dolgozik, amit 1985-ben kezdett. Magyarországon az első rezidens helye az Új Vigadó volt, de természetesen az egyetemi bulikról sem hiányozhatott. Később a saját rádiójában, majd szinte mindenhol keverte a slágereket. Sőt, olyan világsztárok előtt-után lépett fel, mint Dr. Alban, Michael Jackson vagy a Captain Jack.  

 

Mr. Rick

Mr. Rick énekesi pályafutását eredetileg egy zenekarban kezdte, de 1994 végén úgy döntött, felveszi a ma már jól ismert művésznevét, és szólókarrierbe kezd. A ’90-es években nagy népszerűségre tett szert az olyan daloknak köszönhetően, mint a Zárjon be a gyár, a Szállj csak, szállj vagy az Úgy vártalak. Lánya, Zsófi megszületésekor otthagyta a fellépéseket és az éjszakai életet, ám 2016-ban ismét visszatért.

Nyitókép: Mr Rick – cdn.veol.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..