home 2024. május 26., Fülöp napja
Online előfizetés
Folytatódik a mezőgazdasági termelők tüntetése
2023.05.19.
LXXVIII. évf. 20. szám
Folytatódik a mezőgazdasági termelők tüntetése

A tiltakozó gazdák traktorjaikkal 8 és 10 óra között ismét lezárták Szabadka központjában a vasúti aluljárót. Csak a mentőket, tűzoltókat, mozgássérülteket és a terhes nőket engedték át. 10-től 13 óráig mindkét irányból szabaddá tették az útszakasz egy-egy sávját a forgalom előtt, majd ismét lezárták és ez egészen este nyolc óráig tart.

A Mezőgazdasági Termelők Egyesületének elnöke a médiának elmondta, egyre elkeseredettebbek, és ha nem lesz előrelépés az ügyükben, elindulnak Belgrádba. Követelik, hogy a tej garantált felvásárlási ára 80 dinár legyen, a hektáronkénti támogatás 35 ezer dinár, és vezessék be a védővámot a sajtra. Növeljék a gabonafélék árát, egyenlítsék ki a budapesti és a párizsi értéktőzsde árfolyamaival, legyen olcsóbb gázolaj, a tehenek után illetve az állattenyésztésre a prémiumot 30 ezerről 40 ezer dinárra emeljék.

A topolyai termelők is csatlakoztak a gazdatüntetéshez. Nem hivatalos információk szerint egy órán keresztül akadályozzák a forgalmat Topolya központjában.

Reggel hét órától a Zentai Gazdakör tagjai a Városháza előtt és a Posta utcán rendeztek figyelemfelkeltő, politikamentes megmozdulást, ami 11 óráig tartott.

Forrás: Pannon RTV, Magyar Szó

Fotó: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..