home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Folytatódik a kutatás a túlélők után – Szerbiából is lehet segíteni
2023.02.08.
LXXVIII. évf. 6. szám
Folytatódik a kutatás a túlélők után – Szerbiából is lehet segíteni

Már több mint 8700 halálos áldozata van a hétfői török-szír földrengéseknek, a sérültek száma pedig meghaladja a 38 ezret, de az áldozatok és a sérültek száma sajnos folyamatosan változik.

Több ezer épület dőlt össze, a romok alatt lehetnek még túlélők, vagy további áldozatok. A világ minden tájáról, Szerbiából és Magyarországról is érkeztek mentőegységek, akik továbbra is keresik a túlélőket. Szerbia is küldött csapatokat. A török elnök elmondta, eddig már 70 ország ajánlotta fel segítéségét a kutatási és mentési műveletekhez.


Fotó: Tanjug / AP

Recep Tayyip Erdogan török elnök három hónapig tartó rendkívüli helyzetet hirdetett Törökország 10 tartományában, azokban, amelyeket a legnagyobb károk érték. Ez feljogosítja az államfőt és az általa vezetett kormányzatot, hogy a parlament nélkül hozzon intézkedéseket.

A világ több országából is érkezik a segítség. A szerbiai polgárok is segíthetnek, a Szerbiai Vöröskereszt erre a célra egy külön számlát nyitott. Aki anyagilag szeretné támogati a földrengés sújtotta területen élőket, az a 205-32824-71-ös számlaszámra utalhatja a kívánt összeget, a hivatkozási szám, vagyis a poziv na broj: 6046-355 0000.

Forrás: MTI, Szerbiai RTV, Tanjug, Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..