home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Folytatódhat a palicsi aquapark építése
Kartali Róbert
2022.09.08.
LXXVII. évf. 36. szám
Folytatódhat a palicsi aquapark építése

A Szabadkai Városi Képviselő-testület 26. ülésén döntöttek a Palics Park Kft. 2022. évi működési tervének módosításáról és kiegészítéséről, melynek értelmében folytatódhat az aquapark és a wellness-SPA központ kiépítése, valamint az üdülőtelep területét is rendezik. Az ülésen, melyen összesen 9 napirendi pont szerepelt, elfogadták az önkormányzat 2024-ig szóló energiahatékonysági tervét is, személyi kérdésekről is döntöttek, valamint megalapították a város tehetséggondozó költségvetési pénzalapját.

A Palics Park Kft. költségvetése 230 millió dinárt kapott a köztársaságtól, pontosabban a kereskedelmi, idegenforgalmi és távközlési minisztériumtól az aquapark építésének folytatására és a régi termálvizes medence rendezésére. A tartomány pedig 36,5 millió dinárt folyósít a palicsi üdülőtelep szanálására. Palics település ezen része, mely az idegenforgalmi övezetben, közvetlenül a tóparton helyezkedik el, három évtized óta az enyészeté. Dr. Pásztor Bálint, a vkt elnöke az ülés előtt úgy nyilatkozott, hogy olyan probléma megoldásába fogtak, amellyel harminc évig senki sem foglalkozott.

— Két évvel ezelőtt az elsődleges számítások szerint kevesebbe került volna az építkezés, és az építési időszakot is rövidebbre tervezték, de az idő előrehaladtával kiderült, hogy a projektdokumentáció hiányos volt — összegezte lapunknak nyilatkozva Nágel János, a Vajdasági Magyar Szövetség frakcióvezetője. — Amikor a Park Palics Kft. élére új vezetőség került Dencs Valéria igazgatónő vezetésével, akkor átvizsgálták a projektumokat, megtették a szükséges módosításokat, és megállapították, hogy további 800 millió dinár kell a beruházás befejezéséhez. A mostani ülésen elfogadták a Park Palics Kft. működési tervének módosítását, mivel a köztársasági költségvetésből 230 millió dinárt irányoztak elő az építkezés folytatására, ehhez társul még Szabadka Város költségvetéséből 112 millió dinár. Ahhoz, hogy teljes egészében befejeződjenek a munkálatok, további 500 millió dinár szükséges, az pedig reményeink és elvárásaink szerint a köztársasági költségvetésben lesz biztosítva az év folyamán. Amint ezek az eszközök rendelkezésre állnak, ez a beruházás teljes egészében befejeződhet a következő év fürdési idényének kezdetéig.

Az ülésen elfogadták a Szabadka Város Tehetséggondozó Költségvetési Pénzalapjáról szóló határozatot is. Ennek köszönhetően a jövőben 20 egyetemi hallgatót, 40 középiskolást és 40 általános iskolást segít majd a város, összesen 2,5 millió dinár értékben.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..