home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Folytatódhat a Népszínház építése
Kartali Róbert
2022.09.13.
LXXVII. évf. 36. szám
Folytatódhat a Népszínház építése

Egy év múlva, szeptember 1-jén megtarthatják a szabadkai Népszínház épületének átadási gálaünnepségét — ezt ígérte kedden szabadkai látogatása alkalmával Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke és házigazdája, Stevan Bakić polgármester, miután megtekintették a színház épületét. A találkozón Mirović ünnepélyesen átadta azt a dokumentumot, amely alapján a tartományi kormány további 274 millió dinárt hagy jóvá az építkezés folytatására.

Szabadkai látogatását Igor Mirović Mérgesen kezdte. Megtekintette a jelenleg is zajló útépítési munkálatokat. Ezután érkezett a város főterén lévő Népszínházhoz.

— Az épületen végzett kivitelezési munkák több objektív ok miatt is szünetelnek. Elsősorban a koronavírus-járvány miatt kényszerültek abbahagyni a munkálatokat, majd az építkezési anyagok drasztikus áremelkedése miatt nem tudták folytatni — ismertette a helyzetet a város polgármestere. — A tartományi kormány már holnap átutalja a 274 millió dinárt, és hozzálátunk a 8/2-es építési szakasz realizálásához. Ezzel az építési szakasszal minden belső munkálatot befejeznek. Marad még a koncertterem, mely külön áll, itt már akkor is lehet végezni a kivitelezési munkálatokat, amikor maga az épület, illetve a színházterem birtokba lesz véve — tette hozzá Bakić.

— Megállapodtunk, hogy jövőre szeptember 1-jén itt, a szabadkai Népszínházban be lesz mutatva egy gálaelőadás az épület ünnepélyes átadása alkalmából — hangsúlyozta a sajtónak nyilatkozva Igor Mirović. — Az optimizmust arra alapozzuk, hogy ma átadtuk a szükséges pénzeszközökről szóló végzést a város illetékeseinek. Ez 274 millió dinárról szól, és remélem, hogy az előzetes felmérések szerint elegendő lesz a munkálatok realizálásához, határidőn belül. Annak érdekében, hogy szeptember 1-jével már az új épületben kezdődhessen az új színházi idény — mondta Mirović. Hozzátette: ezután természetesen a koncertterem kivitelezésével folytatódnak majd a munkálatok, melyeket szintén támogatni fog a tartomány.

A Népszínház új épülete 14 500 négyzetméteres alapterületének 41 százaléka kereskedelmi tartalomra van előirányozva, ezeket az üzlethelyiségeket bérbe lehet majd venni. Az épületre 2016-ig megközelítőleg 950 millió dinárt költöttek, az utána következő években pedig a 6-os, a 7-es, a 8/1-es, a 8/2-es építési szakaszok további 2,5 milliárd dinárt emésztettek fel.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..