home 2024. szeptember 08., Adrienn napja
Online előfizetés
Folytatja ülését a Szerbiai Köztársasági Parlament
Pannon RTV
2024.07.24.
LXXIX. évf. 30. szám
Folytatja ülését a Szerbiai Köztársasági Parlament

60 napirendi pont szerepelt a Szerbiai Köztársasági Parlament rendkívüli ülésén, mely július 23-án kezdődött, és ma, július 24-én folytatódik. Szó volt a nemzeti és politikai jogok védelméről- és a szerb nép közös jövőjéről szóló nyilatkozatokról, továbbá a Nemzeti Bank kormányzójának megválasztásáról is. Az ülés elején a lítiumkitermelés is kiemelt figyelmet kapott.

Miloš Vučević, szerb miniszterelnök a nemzeti és politikai jogok védelméről, valamint a szerb nép közös jövőjéről szóló nyilatkozatok támogatását javasolta a képviselőháznak. A nyilatkozat kimondja, hogy a szerb nép egységes entitás, kétévente szükség van az össz-szerb gyűlés megtartására, és a nemzeti megbékélés folyamatát is támogatja.

Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, köztársasági parlamenti frakcióvezetője felszólalásában három napirendi pontot emelt ki, köztük a Magyarország és Szerbia közötti fokozott védelmi stratégiai együttműködésről szóló megállapodást. Hangsúlyozta, ez a dokumentum mutat rá leginkább arra, amit 11 év alatt közösen sikerült elérni. Megteremtettük az alapjait, hogy beszélhessünk közös infrastrukturális projektekről, vasútfejlesztésről, közúti határátkelőhelyek kapacitásbővítéséről, közös gazdasági beruházásokról, vegyes vállalkozásokról, védelmi együttműködésről – emelte ki.

Fotó: Tanjug

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..