home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Folyamatos rendőrségi és csendőrségi akció Horgoson és környékén
2023.11.01.
LXXVIII. évf. 44. szám
Folyamatos rendőrségi és csendőrségi akció Horgoson és környékén

November 1-jén reggel a horgosi Művelődési Háznál önkormányzati sajtótájékoztatót tartottak az átfogó rendőrségi-csendőrségi akció kapcsán, amelyet a kialakult migránshelyzet miatt indítottak Horgoson és környékén. A péntek hajnali lövöldözés óta a rendőrség különleges egységei és a csendőrség tagjai folyamatosan a terepen vannak.

Az újságíróknak Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester és Nebojša Rakić polgármester-helyettes nyilatkozott. 


Németh Ernő felvételei

–Nagyon örülök, hogy hét év után egy nagyobb horderejű akció történik Horgoson. Igaz, kicsit furcsán néz ki itt, a művelődési ház parkolójában ez a rengeteg rendőrautó és más felszerelés, de mindez annak a nagy megmozdulásnak a része, ami most is folyamatban van. Ez az akció sem oldhatja meg a migránsválságot, mint világproblémát, de az már nyilvánvaló, hogy Horgos lakossága kicsit fellélegezhet és megnyugodhat.

Nagyon gyorsan kellett egy megfelelő helyet találni a katonáknak és a felszerelésnek, hogy 24 órában itt tudjanak lenni, és ez a helyszín mellett döntöttünk. A rendőrség különleges egységei és a csendőrök a művelődési ház emeletét lakják be, de a földszinten a könyvtár, a zeneiskola továbbra is működik, a szakcsoportok is dolgozhatnak és a művelődési műsorok sem maradnak el. Magyarkanizsa község számára Horgos és Martonos közbiztonságának a növelése volt a fő cél.

Az elmúlt napokban a polgároktól pozitív visszajelzéseket kaptunk, nincs akkora mozgás, nem jönnek a taxik, nem hordják ide most a migránsokat, este sem látják őket az utcákon – mondta Fejsztámer Róbert polgármester, Nebojša Rakić polgármester-helyettes pedig hozzátette, hogy Horgos környékén mintegy 400, illegálisan itt tartózkodó személyt gyűjtöttek be, ezek közül 88-at előállítottak és börtönben vannak.

 

Forrás: Magyarkanizsa önkormányzatának hírszolgálata

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..