home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Földrengést lehetett ma érezni térségünkben, így Szabadkán is
Pannon RTV
2020.12.29.
LXXV. évf. 52. szám
Földrengést lehetett ma érezni térségünkben, így Szabadkán is

A belgrádi sajtó közlése szerint a földrengést Szerbiában a Kraljevo melletti Blaževóban lehetett legjobban érezni. Az epicentrum Horvátországban volt.

Erős földrengés rázta meg Horvátországot, amelynek epicentruma Petrinjában volt. Két napon belül ez volt a harmadik rengés, hétfő kora reggel egy 5,4-es, majd egy 4,9-es erősségű földrengést is éreztek Horvátországban. A mai, valamivel fél egy előtt bekövetkezett rengés a Richter-skála szerinti 6,3-as erősségű volt, Belgrád szinte mindegyik városrészében, Szabadkán, és Magyarország több megyéjében is érezni lehetett.

Petrinjában komoly károkról számolnak be, lakóépületek dőltek össze, valamint nem hivatalos források áldozatokról is írnak.

Valamivel fél egy előtt Szabadkán is érezhető volt a gyenge földmozgás. A rengés Észak-Bácskában csak a függönyöket, a növények leveleit mozgatta meg kicsit, alig volt észrevehető. Aki észlelte, enyhe szédülést érezhetett. Anyagi kár, illetve sérülés nem történt információnk szerint.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..