home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Fokhagymafesztivál
(—)
2015.08.17.
LXX. évf. 32. szám
Fokhagymafesztivál

„A falu napja a falu ünnepe kell hogy legyen. Ilyenkor hálát adunk az Istennek, hogy egészségben tartott bennünket, hogy bőséges terméssel ajándékozott meg, hiszen a búzatermés bőséges volt, és a fokhagymatermelők sem panaszkodhatnak” — ezekkel a szavakkal nyitotta meg Aladics Tibor, a ludasi helyi közösség elnöke a fokhagymafesztivált és a falunapot.

A népünnepélyre több százan látogattak el, és a vásártéren felállított asztalokról ízléses, hófehér fokhagymafüzérek mosolyogtak a falunapra kilátogatókra. De a fűszernövény mellett az árusok mindenféle más portékát is eladásra kínáltak.

A hagyományokhoz híven egyébként most is szentmisével, termény- és újkenyér-szenteléssel kezdődött a rendezvénysorozat.

A vásártéren köszöntötték a közösség legfiatalabb tagjait is, akiknek Aladics Tibor, Vásárhelyi Teréz, a Ludas Matyi Művelődési Egyesület elnöke, valamint Krizsán Vilmos, a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetségének elnöke ajándékkal kedveskedett. Vásárhelyi elmondta, hogy az idén sajnos nem nyílik önálló magyar nyelvű tagozat Ludason, de reményeink szerint ez néhány év múlva változni fog.

A rendezvényen köszöntőt mondott még Maglai Jenő, Szabadka polgármestere és Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke is.

Ezután Vörös Imelda, a Szabadkai Gyermekszínház művésznője vezetésével művelődési műsor kezdődött. Felléptek a Ludas Matyi Művelődési Egyesület növendékei, horgosi néptáncegyüttesek, illetve ludasi népmesemondót is hallhatott a közönség. A fesztiválon füzérfonó és fokhagymabontó vetélkedőt is rendeztek.

A művelődési műsort hajnalig tartó utcabál követte.


Most pedig tekintse meg a cikkhez kapcsolódó képgalériát is, melyet kicsit lejjebb megtalálhat!

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..