home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Főhajtás Csúrogon
Kartali Róbert
2020.10.25.
LXXV. évf. 43. szám
Főhajtás Csúrogon

A szerb—magyar megbékélés jegyében kegyeletteljes megemlékezést tartottak vasárnap az 1944/45-ös ártatlan délvidéki magyar áldozatok csúrogi emlékhelyénél, a Megtépázott Krisztus szoborcsoport előtt.

A megemlékezés a történelmi egyházak képviselőinek imájával kezdődött, Paskó Csaba plébános, Orosz Attila református esperes és Dolinszky Gábor evangélikus püspökhelyettes közreműködésével, majd Teleki Júlia, a csúrogiak kálváriájának egyik túlélője és Vesna Stjepanović, Csúrog Helyi Közösségének tanácselnöke köszöntötte a résztvevőket.

Alkalmi beszédet mondott dr. Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete és mgr. Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke. Az eseményt Elor Eminának, az Újvidéki Színház színművészének fellépése tette teljessé.

A megemlékezés koszorúzással és gyertyagyújtással végződött, a szoborcsoport előtt fejet hajtott többek között Pásztor István, a VMSZ elnöke, koszorúzott továbbá dr. Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete és Csallóközi Eszter, Magyarország szabadkai főkonzulja. A Magyar Nemzeti Tanács nevében Hajnal Jenő elnök és Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke helyezte el a kegyelet virágait. Tárogatómuzsikával közreműködött Baráth László.

A rendezvényről részletes beszámolót október 28-ai számunkban olvashatnak.

Fényképezte: Kartali Róbert

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..