home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Fogjunk össze a Földünkért!
Szilágyi Edit
2024.04.23.
LXXIX. évf. 16. szám
Fogjunk össze a Földünkért!

Április 22-én diákok zsivajától volt hangos az óbecsei Samu Mihály Általános Iskola hatalmas udvarának minden zuga. Együtt a Földünkért címmel ünnepi műsorral, családi sportnappal köszöntötték a Föld napját. A gyerekek a sportpályán futottak a labda után, a földbe friss virág került, kötelet húztak és palacsintát kóstoltak, ügyeskedtek, barátkoztak és láthatóan jól szórakozva örültek az együttlétnek, ahogyan az Ökobecse Polgári Egyesülettel szervezett képzőművészeti pályázat díjainak is.

A pályázatra bármilyen kreatív eszközzel vagy anyagból megalkotott faliújságot, plakátot vártak. Témaként adott volt az újrahasznosítás, komposztálás, növények ültetése és ápolása, hőenergia, áram- vagy víztakarékosság, egészséges életmód – tudtuk meg Kis Zoltántól az egyesület elnökétől. A természetvédelem volt a pályázat célja, de fontos eleme volt a kapcsolatok erősítése, a közösségépítés is. Az érdeklődés nagy volt, 84 képzőművészeti alkotás hirdette, mit tehetnek környezetük megóvása érdekében. Az óbecsei diákok mellett pályáztak szabadkai, temerini, magyarcsernyei és magyarittabéi tanulók is. Az alkotásokat a Than Emlékházban fogják kiállítani, és a tervek szerint Magyarországra is eljuttatják.

A Föld napját úgy szerettük volna megszervezni, hogy a család minden tagja jól érezze magát. Különböző standokat állítottunk, ahol a gyerekek a tanárokkal karöltve foglalkozásokon vehetnek részt. A sportnapra a szülők is bekapcsolódtak: labdarúgásban, távolugrásban és kötélhúzásban mérték össze ügyességüket – közölte Janković Annabella, a Samu Mihály Általános Iskola igazgatónője.

A családi napon ünnep volt az ünnepben a tánc és a zene. Felléptek a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör modern táncosai Horvát Sárkány Krisztina vezetésével és a Lovas Djijanta által vezetett zenekar tagjai.

Fényképezte: Szilágyi Edit

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..