home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Fogarasi-havasok 3. – A déli védfal „utolsó erődjei” a Hazajáró csapatával
MTVA
2024.02.02.
LXXIX. évf. 5. szám
Fogarasi-havasok 3. – A déli védfal „utolsó erődjei” a Hazajáró csapatával

A Déli-Kárpátok legmagasabb tagjának nyugati és központi részei után az ezeréves határt hordozó Fogarasi-havasok keleti oldalát fedezhetik fel az M5 kulturális csatorna Hazajáró című műsorának nézői.

A Hazajáró vasárnap délután megmutatja, hogy fest ma a vármegye és a hegység névadó városa, Fogaras, mi maradt a magyarságból ott, ahol olyan nagyjaink adták egymásnak a kilincset, mint Bethlen Gábor és Apafi Mihály, Mikszáth Kálmán és Babits Mihály?

A műsorban láthatják  a két világot, Erdélyt és Havasalföldet elválasztó hegyóriás égbenyúló sziklabércet, és a csillogó tengerszemek varázslatában a Hazajáró megidézi a nagy turista elődöket. Közben hasznos információt is kaphatnak a nézők arra vonatkozóan, mire érdemes odafigyelni a turistának a Kárpátok leghosszabb gerinctúráján.

Adás: M5 – február 4. vasárnap, 17:10

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..