home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Fogadás az Európa-bajnok tiszteletére
Tóth Tibor
2017.05.12.
LXXII. évf. 19. szám
Fogadás az Európa-bajnok tiszteletére

A zentai önkormányzat és a sportszövetség fogadást rendezett az újdonsült birkózó-Európa-bajnok Frísz Krisztián, valamint az Eb-n részt vett többi zentai birkózó tiszteletére.

Az eseményen az önkormányzat és a sportszövetség vezetőin kívül a Zenta Birkózóklub vezetősége is jelen volt.

Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere a versenyzőknek gratulálva kiemelte, hogy a városból elszármazott birkózók tovább öregbítették a zentai és a Tisza-vidéki birkózás, valamint a zentai birkózóiskola hírnevét.

— Külön gratulálunk az 59 kg-os kategóriában Európa-bajnok Frísz Krisztiánnak, aki eredményével is azt bizonyította, hogy Zentán milyen kiváló nevelőmunka folyik. Igaz, hogy jelenleg nem a Zenta, hanem a nagybecskereki Proleter tagja, de innen indult, itt vált nagyszerű versenyzővé. Bízunk benne, hogy a kiváló nevelőmunka tovább folytatódik a zentai klubban, és reméljük, hogy egyszer egy erős felnőttcsapattal vághatunk neki az országos és a nemzetközi versenyeknek — emelte ki Ceglédi.

Az Európa-bajnok Frísz Krisztián megköszönte a szerbiai sportminisztériumnak, az országos birkózószövetségnek, a kluboknak, edzőknek, edzőtársaknak, hogy az Európa-bajnoki aranyéremhez vezető hosszú út során segítették és mellette álltak.

— Örülök, hogy huszonnyolc év elteltével Szerbiának újra van Európa-bajnoka. A felnőttvilágéremig hosszú és rögös út vezet. Nagyon sok lemondással jár, tizenkét hónapból kilencet edzőtáborban vagyunk, és az elmúlt legalább tizenöt évemet ez jellemezte — mondta Frísz.


A zentai birkózók az önkormányzat és a sportszövetség képviselőivel

Danilo Popov, az önkormányzat sporttal megbízott tagja kiemelte, hogy a városban folytatódik az élsport sikere, ami azt mutatja, hogy érdemes befektetni a sportba. Az elért eredményt Krisztián munkája mellett a kiváló szakmunkának tulajdonítja, és megígérte, ahogy eddig is, úgy a jövőben is támogatni fogják a sportot.

Bicók Róbert, a sportszövetség elnöke elmondta, hogy Frísz aranyérme az ország hatodik Eb-aranya, majd bemutatta a kiváló zentai birkózókat, Nemes Viktort, Nemes Mátét, Báló Petart, Nagy Tamást, akiktől hasonlóan jó eredmények várhatóak a közeljövőben.

Zörgő László, a Zenta Birkózóklub edzője hangsúlyozta, hogy a klub a város legnépesebb egyesületei közé tartozik, a gyerekeket azonban nagyon nehéz megtartani.

— Bízom benne, hogy a jövőben is lesz hasonlóan jó generációnk, de az az igazság, hogy a mostanit nagyon nehéz lesz felülmúlni. A Zenta bajnokcsapatának — melynek én is tagja voltam — birkózói sem értek el ekkora sikereket, mint a maiak. Bízunk Nemes Viktorban, Nemes Mátéban, Nagy Tamásban és a többiekben. A klubban jelenleg egy fizetett edző dolgozik, és ez nagyon kevés. Szabadkán, Nagybecskereken sokkal több fizetett edző tevékenykedik, amire a gyerekek számát figyelembe véve Zentán is nagy szükség volna. Fríszt és Bálót szeretnénk majd bekapcsolni az edzői munkába, hogy Molnár Miklóssal, a legkisebbek jelenlegi edzőjével neveljék a gyerekeket — mondta Zörgő, és kitért a két hét múlva Belgrádban sorra kerülő U15-ös Európa-bajnokságra, melyen szintén több zentai fiatal reménység lép szőnyegre.

Nemes Viktor a 75 kg-os súlycsoportban a rajton az örmény Csaljannal találkozott, de 6:2 arányban kikapott tőle.

— Az első menet végén még nálam volt az előny, a másodikban azonban egy pillanatban hibáztam, amit ellenfelem kihasznált, és hat pontot ért el. A vereség után egy kicsit szomorú voltam, de még nagyon sok verseny áll előttem, bőven lesz még lehetőségem az éremszerzésre. Akár már az augusztusi párizsi világbajnokságon — mondta Nemes.

Báló Petar a 80 kg-os kategóriában a későbbi bronzérmes, orosz Akijevtől szenvedett vereséget 2:0 arányban.

— Később megnéztem a mérkőzést, az orosz nem volt sokkal jobb nálam. Az elődöntőben sajnos kikapott a grúz címvédőtől, így nem birkózhattam a vigaszágon. Egy kicsit elkeseredtem, de az élet megy tovább, remélem, legközelebb jobban fogok szerepelni. Ha a kisebb térdsérülésem ellenére elindulhatok a párizsi világbajnokságon, a dobogón vagy előkelő pontszerző helyen szeretnék végezni — mondta Báló.

A birkózók következő világversenye az augusztus 21-e és 26-a között Párizsban megtartandó világbajnokság lesz.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..