home 2024. március 19., József napja
Online előfizetés
Fődíjat nyert Vatai István
Tóth Lívia
2022.03.29.
LXXVII. évf. 12. szám
Fődíjat nyert Vatai István

A magyarországi Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság Jövőt építünk című pályázatán azok az építészek részesültek elismerésben, akik részt vettek a 2010 óta a magyar kormány támogatásával a Kárpát-medencében épült magyar óvodák és bölcsődék tervezésében. A bírálóbizottság hat fődíjat és 22 egyéb díjat ítélt oda.

A fődíjakat öt határon túli és egy anyaországi építészeti alkotás érdemelte ki. Közöttük van a vajdasági, zentai Vatai István építész is, aki a szabadkai Vackor Magyar Iskoláskor Előtti Nevelő és Gyakorlóintézmény tervezője.


Vatai István (középen) Zentán a kis zsinagógában Szabados Róberttel, a Szerbiai Zsidó Hitközségek Szövetségének elnökével és Czegledi Rudolf zentai polgármesterrel

Vatai István nevéhez fűződik a zentai kis zsinagóga teljes körű rekonstrukciójának a megtervezése, korábban a Royal szálló felújításának a tervezése, emellett Stevan Sremac szülőházának a felújítási munkálataihoz, a Gimnázium belső szárnyának emeleti hozzáépítéséhez is az ő tervezőirodája dolgozta ki a terveket, de megemlíthetjük a zentai színház kamaratermének és új közösségi terének a kialakítását is, vagy a zentai Sportcsarnokot, illetve Szabadkán a VM4K-nak otthont adó épületet is.

Fényképezte: Tóth Lívia

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..