home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Fő az óvatosság!
Talpai Lóránt
2021.05.13.
LXXVI. évf. 19. szám
Fő az óvatosság!

Továbbra is sok az új fertőzött — Több mint 3 millióan igényelték a támogatást — Egyesülne a haladó párt és a patrióta szövetség

Továbbra is sok az új fertőzött

Mirsad Đerlek, az egészségügyi minisztérium államtitkára arra figyelmeztetett, hogy az új fertőzöttek száma továbbra is magas, és csak akkor léphetnénk egyet előre, ha a napi esetszám ezer alá csökkenne.  

Remélem, hogy a szakemberek a válságstáb következő ülésein is jó döntéseket hoznak, melyeknek célja az emberek életének megóvása, de a gazdaságra is gondolnak majd” — nyilatkozta Đerlek a Szerbiai Rádió és Televíziónak. Az interjúban Đerlek nagyon szép gesztusnak tartotta, hogy a beoltottak pénzt kapnak. „Célunk, hogy minél több módon motiváljuk az embereket a védőoltás felvételére, és más akciókkal is megpróbáljuk majd népszerűsíteni a vakcinációt. Ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy a védőoltás minél szélesebb körben elérhetővé váljon, így több, könnyen megközelíthető oltópont nyílik majd Szerbia-szerte. Szeretnénk, ha az immunizációt gyorsan és tömegesen tudnánk végrehajtani” — hangoztatta.

A hírhez kapcsolódik, hogy a köztársasági válságstáb nemrégiben úgy döntött, a zárt térben működő vendéglátóipari egységek 22 óráig tarthatnak nyitva, a kapacitásuk felével üzemelhetnek, zene nélkül. (Beta)

 

Több mint 3 millióan igényelték a támogatást

Április 28-án kezdődött meg a polgárok bejelentkezése az állami támogatásra a kincstári igazgatóság honlapján. Nagyjából egy hét alatt több mint 3 millió polgár jelezte igényét a 60 eurós támogatásra. Május 5-étől pedig nemcsak internetes formában, hanem telefonon is lehet regisztrálni. A telefonos bejelentkezéskor is meg kell adni a személyi számot, az igazolvány számát és annak a banknak a nevét, ahol a polgárnak folyószámlája van, vagy ahol szeretné, ha automatikusan számlát nyitnának neki. A jelentkezési határidő május 15-e. Azok a polgárok, akik május 15-éig jelentkeznek, és teljesítik a feltételeket, összesen 60 eurót kapnak. Az első 30 eurót a nyugdíjasoknak május 6-án utalták, míg a többi polgár számára május 12-én kezdődik meg a kifizetés, és várhatóan május 20-áig befejeződik. A második 30 eurót a nyugdíjasok és a többi polgár is novemberben veheti kézhez. (Blic)

 

Egyesülne a haladó párt és a patrióta szövetség

Aleksandar Vučić, a Szerb Haladó Párt elnöke javaslatot tett, hogy alakítsanak munkacsoportot, mely megbeszéléseket kezdeményezne Aleksandar Šapićtyal, a Szerb Patrióta Szövetség vezetőjével a két politikai szervezetnek egy pártba való egyesüléséről. Az elnök javaslatát a pártvezetőség egyhangúlag elfogadta. Aleksandar Šapić a hírre reagálva azt jelentette ki, hogy hajlandó elfogadni Aleksandar Vučić kezdeményezését. „Bízom abban, hogy sikerül majd megállapodásra jutni, és már júniusban a két párt egységes szervezetben folytatja a politizálást” — hangoztatta Šapić. (Nova.rs)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..