Fiút vagy lányt?

Fiút vagy lányt?

Manapság sokat lehet olvasni róla az interneten, hogyan csináljunk ezt vagy azt. A leendő szülők azt szokták mondani, hogy mindegy, milyen nemű lesz a baba, csak egészséges legyen. Mi van akkor, ha a szíved mégis az egyik irányba húz? Írásunkban olyan tippeket adunk, amelyek segítségével talán meggyőzheted a gólyát! Hogyan befolyásoljuk a baba nemét?

Számos régi és új babona övezi a tökéletes nemzési trükköket, az egyszerűektől kezdve egészen a bonyolultakig. Már tudományos kísérletek is léteznek a témával kapcsolatban, egyre több szülő szeretné befolyásolni leendő gyermeke nemét. Természetesen nincs tökéletes, százszázalékosan biztos módszer, de talán megéri kísérletezni...

A következő tippeket mindenesetre kezeljék fenntartással!

Figyeld a holdat!

Létezik olyan módszer, amely a holdfázis mágnesességére alapoz. Ez abból indul ki, hogy a nő születése napján aktuális holdállás befolyásolja azt, hogy az adott hónap folyamán fiú vagy lány fogan meg.

Jónás-naptár

Nagyon hasonlít az előző módszerhez, szintén a holdat kell figyelni. A lényege, hogy ha te például teliholdkor születtél, akkor mindig telihold alkalmával vagy a legtermékenyebb, ezt nevezik a te Jónás-napodnak. Nevét dr. Jónás Jenőről kapta.

Ha fiút szeretnél

Mikor? — A hónap páratlan napjain, meleg időjárási körülmények között. A Shettles-módszer szerint ovulációkor kell szeretkezni, szakértői vizsgálatok kimutatták, hogy ilyen esetekben a született babák nyolcvan százaléka kisfiú lett.

Mit egyél? — Egyél kalóriadús, sós ételeket, sok húst, szalonnát, halat, tojást, gombát, spenótot, paradicsomot, friss gyümölcsöket. Kerüld a savasító ételeket, melyek bizonyos elméletek szerint roncsolják a „fiúspermiumokat”, inkább lúgosíts! Kutatások során kimutatták, hogy a fogantatáskor rendszeresen reggelit fogyasztó nőknek nagyobb arányban született kisfiuk.

Kávés trükk — Bizonyos elméletek szerint segít a fogantatásban, ha a párod szeretkezés előtt megiszik egy csésze kávét. Természetesen neked sem árthat egy extra koffeinlöket.

Csodaszirup — Létezik egy babona, mely szerint az együttlétek előtt egy kiskanálnyi köhögés elleni szirup segít elűzni a „lányok szellemét”. Elvékonyítja a nyálkahártyát, nemcsak a légútit, hanem a méhnyakét is, és ezzel kedvező feltételeket alakít ki a fiúk számára.

Hogyan? — Állítólag a mélyebb behatolás a fiúknak kedvez. Ez a hüvely kémhatása, valamint a spermiumok eltérő gyorsasága miatt lehet így. Orgazmus során a hüvely lúgossá válik, ezt a környezetet pedig a kisfiúk jobban kedvelik. Húzz bele, ne állj meg a csúcsig! Némelyek szerint a párodnak az aktus előtt érdemes egy forró fürdőt vennie.

Ha lányt szeretnél

Mikor? — A hónap páros napjain, hűvösebb időben. Tudományos kutatások szerint a peteérés előtt nagyobb valószínűséggel fogannak kislányok, mint fiúk. Az ovuláció előtti harmadik napon célszerű utoljára szeretkezni.

Mit egyél? — A „lánydiéta” során a sótlan, a kalciumban, illetve magnéziumban gazdag ételeket részesítsd előnyben, egyél sok tejterméket, tésztát és rizst, diót, kagylót. A zsírszegény étrend is a lányoknak kedvez inkább. Kevés húst és krumplit fogyassz, igyekezz elkerülni a fiús anyukák számára ajánlott ételeket. Igyál sok ásványvizet!

Alacsony vércukorszint — Kutatók szerint az alacsony vércukorszint a lánybébik számára kedvez.

Hogyan? — Kevésbé mély behatolás során nagyobb eséllyel fogannak lányok, mint fiúk. Bizonyos babonák szerint az élvezetekről történő lemondás szintén a gyengébbik nemnek kedvez, mivel az orgazmus során a hüvely lúgossá válik. 

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Baba-mama rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink