home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Fiút vagy lányt?
(babamama.hu)
2014.11.12.
LXIX. évf. 46. szám
Fiút vagy lányt?

Manapság sokat lehet olvasni róla az interneten, hogyan csináljunk ezt vagy azt. A leendő szülők azt szokták mondani, hogy mindegy, milyen nemű lesz a baba, csak egészséges legyen. Mi van akkor, ha a szíved mégis az egyik irányba húz? Írásunkban olyan tippeket adunk, amelyek segítségével talán meggyőzheted a gólyát! Hogyan befolyásoljuk a baba nemét?

Számos régi és új babona övezi a tökéletes nemzési trükköket, az egyszerűektől kezdve egészen a bonyolultakig. Már tudományos kísérletek is léteznek a témával kapcsolatban, egyre több szülő szeretné befolyásolni leendő gyermeke nemét. Természetesen nincs tökéletes, százszázalékosan biztos módszer, de talán megéri kísérletezni...

A következő tippeket mindenesetre kezeljék fenntartással!

Figyeld a holdat!

Létezik olyan módszer, amely a holdfázis mágnesességére alapoz. Ez abból indul ki, hogy a nő születése napján aktuális holdállás befolyásolja azt, hogy az adott hónap folyamán fiú vagy lány fogan meg.

Jónás-naptár

Nagyon hasonlít az előző módszerhez, szintén a holdat kell figyelni. A lényege, hogy ha te például teliholdkor születtél, akkor mindig telihold alkalmával vagy a legtermékenyebb, ezt nevezik a te Jónás-napodnak. Nevét dr. Jónás Jenőről kapta.

Ha fiút szeretnél

Mikor? — A hónap páratlan napjain, meleg időjárási körülmények között. A Shettles-módszer szerint ovulációkor kell szeretkezni, szakértői vizsgálatok kimutatták, hogy ilyen esetekben a született babák nyolcvan százaléka kisfiú lett.

Mit egyél? — Egyél kalóriadús, sós ételeket, sok húst, szalonnát, halat, tojást, gombát, spenótot, paradicsomot, friss gyümölcsöket. Kerüld a savasító ételeket, melyek bizonyos elméletek szerint roncsolják a „fiúspermiumokat”, inkább lúgosíts! Kutatások során kimutatták, hogy a fogantatáskor rendszeresen reggelit fogyasztó nőknek nagyobb arányban született kisfiuk.

Kávés trükk — Bizonyos elméletek szerint segít a fogantatásban, ha a párod szeretkezés előtt megiszik egy csésze kávét. Természetesen neked sem árthat egy extra koffeinlöket.

Csodaszirup — Létezik egy babona, mely szerint az együttlétek előtt egy kiskanálnyi köhögés elleni szirup segít elűzni a „lányok szellemét”. Elvékonyítja a nyálkahártyát, nemcsak a légútit, hanem a méhnyakét is, és ezzel kedvező feltételeket alakít ki a fiúk számára.

Hogyan? — Állítólag a mélyebb behatolás a fiúknak kedvez. Ez a hüvely kémhatása, valamint a spermiumok eltérő gyorsasága miatt lehet így. Orgazmus során a hüvely lúgossá válik, ezt a környezetet pedig a kisfiúk jobban kedvelik. Húzz bele, ne állj meg a csúcsig! Némelyek szerint a párodnak az aktus előtt érdemes egy forró fürdőt vennie.

Ha lányt szeretnél

Mikor? — A hónap páros napjain, hűvösebb időben. Tudományos kutatások szerint a peteérés előtt nagyobb valószínűséggel fogannak kislányok, mint fiúk. Az ovuláció előtti harmadik napon célszerű utoljára szeretkezni.

Mit egyél? — A „lánydiéta” során a sótlan, a kalciumban, illetve magnéziumban gazdag ételeket részesítsd előnyben, egyél sok tejterméket, tésztát és rizst, diót, kagylót. A zsírszegény étrend is a lányoknak kedvez inkább. Kevés húst és krumplit fogyassz, igyekezz elkerülni a fiús anyukák számára ajánlott ételeket. Igyál sok ásványvizet!

Alacsony vércukorszint — Kutatók szerint az alacsony vércukorszint a lánybébik számára kedvez.

Hogyan? — Kevésbé mély behatolás során nagyobb eséllyel fogannak lányok, mint fiúk. Bizonyos babonák szerint az élvezetekről történő lemondás szintén a gyengébbik nemnek kedvez, mivel az orgazmus során a hüvely lúgossá válik. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..