home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Finisben a mozgalom
Tóth Imre
2016.04.21.
LXXI. évf. 16. szám
Finisben a mozgalom

Bemutatta programját és megtartotta kampányzáró rendezvényét a Mozgalom a polgári Szabadkáért lista.

— Fontos a polgárokkal nyíltan beszélni — mondta a sajtótájékoztatón Maglai Jenő, a Mozgalom a polgári Szabadkáért lista vezetője —, mert az emberek csak így tudnak bennünket elszámoltatni. A lista teljes, azaz 67 jelölt neve szerepel rajta, és megnevezték a polgármesterjelöltet is. Egyes pártok zsákbamacskát árulnak azzal, hogy nem mondják el, ki a jelöltjük a polgármesteri tisztségre.

A polgármester elmondása szerint az elkövetkező négy évben folytatni szeretnék a városban megkezdett projektumokat.

— A Népszínház és a zsinagóga felújításának befejezése prioritás, de rendezni kell a város központját is, az épületek homlokzatát éppúgy, mint a zöld szökőkutat. Ki kell építeni a 2-es vízgyárat és a regionális szeméttelepet. Bővíteni kell a szekundáris szennyvízcsatorna-hálózatot a Vasutastelepülés, Makkhetes, Zorka, Peščara és Újfalu helyi közösségekben, azaz a 2-es és a 7-es kollektor mentén. A lista számára fontos a Palicsi-tó kérdése. Hat és fél millió euró lett előirányozva a tó biodiverzitásának javítására. 22 km szennyvízcsatorna épülne ki, melynek köszönhetően a szennyvíz nem a Ludasi-tóba, hanem a tisztítóba kerülne. Ezután teremtődnének meg a feltételek a jelentős turisztikai beruházásokhoz. Az év végéig megjelenhetne az első befektető, aki kiépíthetné a SPA Medical Hotelt, mely egy 30 millió eurós beruházás lenne. Fontos hasznosítani az egykori Zorka gyár területét, itt kis- és középvállalkozások befektetései számára teremtenénk meg a feltételeket, de fontos lenne bővíteni a technológiai parkot is, hogy minél több új munkahely létesüljön. A várost decentralizálni kell, és községeket alakítani Csantavéren, Bajmokon, Palicson, hogy saját pénzeszközeik legyenek. Így lehetne megtartani a fiatalokat a kültelepüléseken. A szabadkai egyetem megalapítása szintén prioritás, az 1-es laktanya 4-5 hektáros területe erre ideális. Műszaki, informatikai képzésre is nagy az igény a városban. Továbbá szükség van egy új, modern, de nem megalomániás sportcsarnokra, melyben nemzetközi versenyeket lehet rendezni.

Maglai Jenő szóvá tette, hogy egy VMSZ-közeli internetes portálon olyan versikék jelennek meg, amelyek nemcsak a személyét sértik, hanem közvetlenül sértegetik az itt élő magyar, szerb és bunyevác embereket is. — Nincsenek jó vagy rossz magyarok, szerbek, bunyevácok. Rossz dolog az, ha valakit ilyen módon akarnak lejáratni — mondta Maglai.

A Mozgalom a polgári Szabadkáért lista szerdán este tartotta meg kampányzáró rendezvényét, melyen bemutatkoztak a képviselőjelöltek. Őket köszöntötte dr. Varga László, az MM egyik alapítója, aki elmondta: az elmúlt egy hónapban minden megengedett és nem megengedett módon megpróbálták a Magyar Mozgalmat megakadályozni abban, hogy elinduljon a választásokon. Habár köztársasági listája nem lesz az MM-nek, lesz tartományi és hét önkormányzati listája. — Csalódottak vagyunk, de büszkék is — mondta Varga.

A Magyar Mozgalom és a VMDK központi kampányzáró rendezvénye április 21-én, csütörtökön, 19 órakor kezdődik a szabadkai Népkörben. Az esten megtekinthető lesz Pesitz Mónika és Mezei Zoltán szereplésével az Abszurdisztán című közéleti kabaré, ezután pedig dr. Korhecz Tamás, Varga László és Csonka Áron szólalnak fel, emellett bemutatkoznak a polgármesterjelöltek is.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..