home 2024. október 18., Lukács napja
Online előfizetés
Filmtabletták
Brasnyó Zoltán
2024.06.06.
LXXIX.. évf. 23. szám
Filmtabletták

Nincs megállás: készül a The Sims film is — Scarlett Johansson és a mesterséges intelligencia — George Lucas szülinapi megabulija

Nincs megállás: készül a The Sims film is

A Barbie hatalmas sikere után Margot Robbie ezúttal egy újabb gigaprojektumba fog bele producerként. A kevésbé keményvonalas videójátékosok körében is népszerű, máig hatalmas rajongóbázissal bíró The Sims című életszimulátor-játékot nem is igazán tudnánk elképzelni anélkül, hogy a Barbie-ban látott társadalomkritika valamilyen formában ne jelenjen meg benne. A film rendezője Kate Herron, aki a Loki sorozatot rendezte korábban, sőt társíróként a Doctor Who egyes epizódjaiért is felelt. A The Sims a 2000-es években jelent meg az Electronic Arts gondozásában, és szinte azonnal kultuszstátuszba került nemcsak a fiatalok, de az idősebb gamerek körében is. Virtuálisan kellett megtervezni és irányítani hétköznapi hőseink életét, a korabeli viccek szerint nem is igazán volt értelme játszani a The Simset, elég lett volna élni a saját életünket ahelyett, hogy a számítógép előtt ülve tesszük ugyanezt, egy idealizált világban. A kulcsszó valószínűleg éppen az idealizálton van, a Barbie-hoz hasonlóan ugyanis ez is jóval többet rejt a felszín alatt — akár még azon nézők számára is, akik nem annyira ismerik a játéksorozatot. Ahogyan a Barbie esetében a Mattel játékgyár, ezúttal az Electronic Arts bábáskodik a projektum felett. Jelenleg mindenki arra kíváncsi, hogy vajon Margot Robbie szerepet vállal-e majd a filmben.


Képek: imdb.com

 

Scarlett Johansson és a mesterséges intelligencia

Napjaink egyik legtöbbet foglalkoztatott színésznője kiakadt azon, amiért az OpenAI állítólag ellopta a hangját. Jogi lépéseket kezdeményezett a ChatGPT-t fejlesztő cég ellen, mivel úgy találta, hogy az alkalmazás hangja éppen olyan, mint az övé, ez pedig nem lehet véletlen. A sztorihoz tartozik, hogy a színésznő a 2013. évi Her (A nő) című filmben éppen egy AI, azaz mesterségesintelligencia-asszisztensnek adott hangot, sőt, tavaly az OpenAI cég vezetője is felkérte arra, hogy legyen az applikáció hangja — Johansson azonban határozottan nemet mondott. Most azonban, az alkalmazás legújabb frissítése után, úgy tűnik, az egyik hang éppen olyan, mint a színésznőé. A cég azt állítja, hogy szó sincs ilyesmiről, tehát nem használták jogosulatlanul Scarlet Johansson hangját, abba azonban mégis belementek, hogy eltüntessék a programból. Fontos megjegyezni, hogy Hollywoodban már több, színészeket tömörítő szervezet vádolta meg az OpenAI-t és más cégeket is, hogy alkotók, művészek hangját „lopta el”.

 

George Lucas szülinapi megabulija

Nyolcvanadik születésnapját ünnepelte a Star Wars-univerzumot megalkotó George Lucas, az első közlemények szerint „családja körében”, ami 150 vendéget takart. Több médium is megemlékezett Lucas életművéről a kerek évforduló kapcsán, mivel az 1977-ben megjelent epizód és az ezt követő folytatások a filmesztéták szerint örökre megváltoztatták a mozit. Lucas buliját egyébként május 18-án tartották, Harrison Ford, Mark Hamill vagy például Oprah Winfrey és Robert De Niro részvételével. A rendezvényt San Franciscótól északra, a legendás Skywalker Ranchon tartották.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..