home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Filmtabletták
Brasnyó Zoltán
2023.06.29.
LXXVIII. évf. 25. szám
Filmtabletták

Elhunyt Treat Williams — Bejött a Netflix számítása? — Halasztások az írósztrájk miatt


Képek: imdb.com

Elhunyt Treat Williams

Halálos motorbalesetet szenvedett Dorsetben a Hair színésze, akinek eklektikus pályafutása a ’70-es években indult. Williams 1951-ben született Connecticut államban, neves egyetemen diplomázott, hogy aztán szinte azonnal sikert sikerre halmozzon. Miloš Forman 1979-beli Hairjében kapott szerepet, majd a Meztelenek és bolondok című vígjátékban is feltűnt, melyet egyébként Steven Spielberg rendezett. Felbukkant A Birodalom visszavágban, a Sergio Leone által rendezett gengszterfilmben, a Volt egyszer egy Amerikában, sőt horrorfilmben is — ez volt a Kísértethajó. A 2000-es évektől inkább a kisképernyőn lehetett találkozni Williamsszel, például a 2006-ig futó Everwood című sorozatban. Egy manhattani sebészt személyesített meg benne, aki Coloradóba költözik. Ezért az alakításáért számos rangos díjat söpört be. Feltűnt a Hallmark csatorna romantikus szériájában, sőt A nagy svindliben és a Lángoló Chicago című filmben is láthattuk őt.

 

Bejött a Netflix számítása?

A legnagyobb streamingplatform annak idején még reklámozta a jelszómegosztás lehetőségét, május 23-án viszont már életbe is léptette a pluszköltséget arra az esetre, ha kollégáinkkal, szeretteinkkel vagy vadidegenekkel osztanánk meg a jelszavunkat. Sokan hitték, hogy a Netflix belebukik ebbe az akcióba, az első számok viszont őt igazolják: Amerikában jócskán megnőtt az előfizetők száma, négy éve nem volt ekkora ugrás e tekintetben. Május 25-e és 28-a között több mint 73 000 új felhasználója lett a Netflixnek az amerikai piacon, ami 102 százalékos növekedés az előző hatvan nap átlagához képest. A cég azzal is számolt, hogy rengetegen lemondják majd az előfizetést — ez többé-kevésbé meg is történt, ám még így is győztesen jött ki ebből a helyzetből, legalábbis az első tapasztalatok alapján. A Netflix már jó ideje munkálkodott azon — több esettanulmány és régiók szerinti kísérletek alapján —, hogy végre megszüntesse a jelszómegosztás lehetőségét, mellyel mostanra jelentős pénzt veszít. A jelenlegi Standard és Premium előfizetések mellé például „alprofilokat” lehet vásárolni. Egy ilyen alprofilnak saját bejelentkezési adatai vannak, és egyetlen eszközről nézhető.

 

Halasztások az írósztrájk miatt

Ahogyan arról az amerikai filmes portálok és a BBC is beszámolt, a Disney kénytelen volt több óriási költségvetésű produkcióját is elhalasztani az hollywoodi írósztrájk miatt. Jon Landau, az Avatar producere Twitteren arról írt, hogy több idő kell a forgatásokhoz, iparági bennfentesek azonban arról cikkeznek, hogy az írók munkabeszüntetése a halasztások egyik fő oka. James Cameron tehát legkorábban 2025 végén mutatja majd be a harmadik Avatart, a sorozat negyedik része pedig csak 2029 decemberében kerülhet moziba. Az ötödik rész pedig majd csak 2031-ben jöhet, a produkciós naptár szerint. A Star Wars-folytatások is késnek: 2025 helyett legkorábban 2026 tavaszán jöhet az új epizód, egy párhuzamosan készülő produkciót pedig majd csak 2026 végén nézhetünk meg, ha nem jön közbe semmi. A Bosszúállók: A Kang-dinasztia 2025 helyett ugyancsak 2026 tavaszán debütálhat majd. Kisebb csúszások is lesznek a Marvel háza táján: a legújabb Amerika Kapitány-film 2024 májusáról júliusra tolódik.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..