home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Filmtabletták
Brasnyó Zoltán
2023.05.18.
LXXVIII. évf. 19. szám
Filmtabletták

Schwarzenegger visszatért! — Levetítették a Dűne 2 előzetesét —Készül a Beetlejuice 2

Schwarzenegger visszatért!
Ami nem meglepő, hiszen „csak” hetvenöt éves. Kedvenc terminátorunk és későbbi kaliforniai kormányzónk, aki politikai karrierje óta azért a Feláldozhatók epizódszereplőjeként is megjelent, most újra forgat. A látszat ellenére nem tétlenkedik: legutóbb 2019-ben láthattuk a Terminátor: Sötét végzetben, illetve tévében — azaz a Netflixen — is nézhetjük majd akcióban, a FUBAR című sorozatban, mely májusban érkezik.
Arnie azonban mégis inkább a nagyvásznon üt a legnagyobbat, karaktereihez hűen itt „térhet csak vissza” igazán: ezért is várjuk Scott Waugh moziját, a Breakoutot, melyben osztrák hősünk egy Terry Reynolds nevű fickót játszik majd, akinek mostohafiát egy idegen országban átverik, és huszonöt év fegyházbüntetésre ítélik. Ezért Terry útra kel, hogy bármi áron kihozza őt a börtönből. A film forgatókönyvét Richard DOvidio írta, és hamarosan a cannes-i filmfesztiválon is bemutatják majd, úgyhogy túl sokáig nem kell rá várniuk a Schwarzenegger-rajongóknak.

Levetítették a Dűne 2 előzetesét
Eddig még csak zárt ajtók mögött, de a fogadtatása állítólag nagyszerű volt. A Las Vegas-i CinemaConon Timothée Chalamet, a Dűne főszereplője úgy konferálta fel az előzetest, hogy a második részben Paul Atreides vezetőként tér vissza, egy érettebb, kiforrottabb karakterré válik. A rendező, Denis Villeneuve pedig az új forgatási helyszínekről beszélt, illetve arról, hogy merőben más élményt szeretne nyújtani a nézőknek az első részhez képest. A közönség leginkább a homokférget meglovagoló Paultól volt elájulva, és állítólag már az előzetesből is nyilvánvalóvá vált, hogy a Dűne 2 inkább egy harcokkal teli, háborús film lesz — a végén epikus csatával és párbajjal, ahogyan a könyvben is. A második rész a tervek szerint az idén november 3-án érkezik majd meg a mozikba világszerte — az elsővel ellentétben ez nem kerül fel semmilyen streamingoldalra a megjelenés napján.

Készül a Beetlejuice 2
Harmincöt évet várt az első rész után Tim Burton, hogy elkészítse a kísértethistória folytatását, sőt, visszahozza a címszerepre Michael Keatont is. A Warner és Burton valóban jó sokat várt a horrorvígjáték második részével, eddig csak egy animációs filmet készített a figurával, fontos azonban hangsúlyozni, hogy az új projektum még igencsak kezdeti fázisban van, a forgatás májusban, illetve júniusban kezdődik.
Több pletyka is kering arról, hogy ki tér még vissza a filmbe az eredeti szereplők közül. Sokan emlegetik azonban a Wednesdayből is ismert Jenna Ortega nevét, aki az eredeti film Lydiájának (Winona Ryder) lányaként tűnne fel a moziban. Hogy miért olyan fontos a Beetlejuice? Amerikában például imádják a karaktert, illetve ez volt Burton második mozifilmje, mellyel megalapozta a védjegyévé vált sötét, groteszk humorban bővelkedő hangulatot. Akkoriban Keaton volt Burton „múzsája”, mivel ő lett aztán a Batman főszereplője is Jack Nicholson mellett. Állítólag éppen a Wednesday sorozatnak köszönhető, hogy újra nagy érdeklődés mutatkozik a Burton-féle filmes világ iránt, ezért minden bizonnyal valóban elkészül a Beetlejuice folytatása. Hogy mikor, illetve felkerül-e bármelyik streamingoldalra a megjelenéskor, azt egyelőre nem lehet tudni.


Képek: imdb.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..