home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Filmtabletták
Brasnyó Zoltán
2022.11.10.
LXXVII. évf. 44. szám
Filmtabletták

A halloween véget ér? — Visszatér Henry Cavill Supermanként — A nagy bejelentés: jó kezekben a DC!

A halloween véget ér?

Enyhén szólva meggyötörte a horrorrajongókat az új Halloween-trilógia befejezése. Nagyon kevés pozitív véleményt olvasni a lezárásról, maga John Carpenter, az eredeti slasher film alkotója is hallgatásba burkolózott a mozi fogadtatásának hírére. A www.change.org oldalon egy petíciót is indítottak a széria rajongói, azt követelve, hogy állítsák helyre Michael Myers „becsületét”: egy idétlen karakter helyett a valódi gyilkológépet szeretnék visszakapni a nézők. Persze ezek a kezdeményezések az esetek többségében nem érnek célt, talán csak a Zack Snyder-féle Az Igazság Ligája volt kivétel, melynek elkészítését azonban leginkább Snyder szorgalmazta. A halloween véget ér talán legnagyobb hibájaként mind a kritikusok, mind a nézők azt hozzák fel, hogy egy merész rendezői és forgatókönyvírói húzás folytán a korábbi filmekhez képest a középpontból ezúttal végérvényesen kikerül Michael Myers karaktere: szinte vendégszereplővé degradálódik a saját filmjében.

Visszatér Henry Cavill Supermanként

Egy videóban jelentette be a hírt Cavill, sőt, azt is elmondta, hogy melyik filmről van szó. Henry Cavill a 2013-ban megjelent Acélemberben alakította először Supermant, majd következett a Batman Superman ellen — Az igazság hajnala 2016-ban, végül pedig Az Igazság Ligája és annak Zack Snyder-féle újravágott verziója 2017-ben és 2021-ben. A Black Adam végén derült fény a titokra, Cavill pedig Instagram-üzenetében arra is kitért, hogy nagy dolgok következnek: a rajongók türelme és kitartása is meg lesz jutalmazva — fogalmazott. A Black Adam Jaume Collet-Serra rendező DC-mozija, Dwayne Johnsonnal a főszerepben. Superman visszatérése valójában azért sem meglepetés — legalábbis a bennfentesek számára —, mert a DC legfontosabb hőse Black Adam karakteréhez szorosan kötődik a DC-képregényuniverzumban.

 

A nagy bejelentés: jó kezekben a DC!

A Warner James Gunnban látja a DC filmes univerzumának jövőjét, ezért A galaxis őrzői és Az öngyilkos osztag rendezője új kihívások elé néz: az amerikai filmes sajtó kiemelt hírként közölte, hogy Peter Safran oldalán Gunn lesz az, aki társelnökként és társ-vezérigazgatóként a DC Studios élére kerül. Ez valójában a Warner új részlege, mely leváltja a DC Filmset. Magától értetődik, hogy Gunn a kreatív vezér, Safran pedig a gazdasági főnök lesz, mindemellett pedig továbbra is rendeznek majd saját filmeket. Azért is fontos a Warner döntése, mivel a DC évek óta próbál talpon maradni a Marvel megaprodukcióinak árnyékában. Ha valaki, Gunn valóban képes lehet rá, hogy új irányt mutasson az Egyesült Államok legnépszerűbb képregényhőseiből készülő szuperprodukciók számára. Ami pedig Gunn egyéb projektumait illeti, készül A galaxis őrzőinek karácsonyi különkiadása, melynek előzetese máris megtekinthető a videómegosztókon.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..