home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Filmtabletták
Brasnyó Zoltán
2022.10.20.
LXXVII. évf. 41. szám
Filmtabletták

Nosferatu: a vérfrissítés — Nincs vége: jön az új Amerikai pite — Hot Take: a Depp—Heard-botrány

Nosferatu: a vérfrissítés

Amire nem számítottunk: a vámpírfilmek ősmozijából, az 1922-beli Nosferatuból is készül egy modern nézőkre hegesztett változat, melyen Robert Eggers, Az Északi című vikinges mozi rendezője dolgozik. Orlok grófot Bill Skarsgård játssza majd, aki az Az rémisztő bohócaként ugyan borzolta az idegeinket, mégis sikerült már többször is bebizonyítania, hogy korunk egyik legígéretesebb ifjú színésze. A társa Lily-Rose Melody Depp lesz, Johnny Depp és Vanessa Paradis lánya. A sztori szerint az Erdélyből érkező vámpírgróf megszállottan üldöz egy fiatal, Németországból származó nőt. Ahogyan az 1922. évi eredeti némafilmben, majd annak a Werner Herzog által 1979-ben feldolgozott verziójában is, pestissel fertőzött patkányokban most sem lesz hiány. Egyelőre nem tudni, mikor lesz bemutatva a vámpírfilm, de a rendező renoméja és Skarsgård szereplése miatt mindenképp várós lehet a legújabb Nosferatu.

 

Nincs vége: jön az új Amerikai pite

A lényeg, hogy teljesen új megközelítésben: a forgatókönyvet Sujata Day (Bizonytalan című sorozat) írja, és egy igazán új élményt ígér. A Universal állítólag nagyon komolyan veszi ezt a projektumot, több filmes hírportál pedig megszellőztette, nagy esély van rá, hogy az új, kreatív megközelítés egy „női verziót” takar, melyben a fiatal fiúk pubertáskori megpróbáltatásai helyett a lányok szemszögéből veszik górcső alá a felnőtté válás folyamatát. Egyelőre nem tudni, hányan térnek vissza az eredeti szereplők közül, a folytatás híre viszont azért sem meglepő, mert Tara Reid már 2018-ban is arról írt, hogy borítékolható a sorozat ötödik része. Az eredeti vígjáték egyébként 1999-ben óriásit kaszált a jegypénztáraknál, kultfilmmé vált, és szinte azonnal készült hozzá három folytatás, a televíziós spinoff-filmekről nem is beszélve. Stiffler mamájának felbukkanása mindenesetre az új, készülő epizódnak is jót tenne.

 

Hot Take: a Depp—Heard-botrány

Legyünk őszinték, senki sem lepődhet meg azon, hogy a valóságshow-vá duzzadt Johnny Depp — Amber Heard-perből film készült, melyet a rossz nyelvek szerint maguk a címszereplők finanszíroztak — ez utóbbi természetesen csupán szóbeszéd. Az esküdtszék végül Depp javára döntött, a Hot Take című filmben azonban mindkét oldalt bemutatják, részrehajlás nélkül. Láthatjuk a tárgyalás legviccesebb és legdrámaibb fordulatait, illetve Depp és Heard házasságának színészek által eljátszott kulcspillanatait is. A Hot Take az ingyenesen elérhető streamingszolgáltatón, a Tubin érhető el — mely a reklámok miatt ingyenes, és nálunk egyelőre nem elérhető. Persze a kalózöbölből most is ki lehet halászni ezt a filmet, ha valaki kíváncsi a tárgyalásról készült első, dramatizált alkotásra, melyet minden jel szerint elég gyorsan sikerült összedobniuk a készítőknek. A Hot Take: The Depp/Heard Trial című mozi forgatókönyvét Guy Nicolucci írta, a főszerepeket pedig Mark Hapka és Megan Davis játsszák.  

Képek: imdb.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..