home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Filmtabletták
Brasnyó Zoltán
2022.09.01.
LXXVII. évf. 35. szám
Filmtabletták

Elhunyt Wolfgang Petersen  — Visszatér a Fűrész — Johnny Depp újra rendez

Elhunyt Wolfgang Petersen

Nyolcvanegy éves korában elment a rendező, akinek a két Oscar-jelölést is hozó háborús dráma mellett számos fontos filmet köszönhetünk. Az 1981-ben készült, Jürgen Prochnow főszereplésével bemutatott A tengeralattjáró után Hollywood is felfigyelt rá. Elkészíthette a határozottan európaias hatású Végtelen történet című, elsősorban gyermekeknek szóló fantasyt. Ezt követte a Kedves ellenségem Dennis Quaiddel, majd később, a ’90-es években A célkeresztben olyan nagyágyúkkal, mint John Malkovich vagy Clint Eastwood. Az utóbbi időben nyilvánvaló okokból újra felkapták a Vírus című moziját, melyben ugyancsak sztárokat instruálhatott: Dustin Hoffman, Kevin Spacey, Rene Russo és Morgan Freeman is szerepelt a kasszasikernek számító katasztrófafilmben. Szinte rögtön átevezett a korszakra olyannyira jellemző, túszos-terroristás akciófilmek világába: jött Az elnök különgépe Harrison Forddal és Gary Oldmannel, majd a történelmi, kosztümös gigaprodukció, a Trója (Brad Pitt). Láthatóan Hollywood legnagyobb nagyágyúi álltak a rendelkezésére karrierje során. Rendkívül méltatlan, hogy nyugdíjba vonulásához egy óriási bukás járult hozzá, A Poszeidon-katasztrófa 2006-beli remake-je, mely alig tudta visszahozni a befektetett 160 millió dollárt. Wolfgang Petersen Los Angelesben, brentwoodi otthonában hunyt el hasnyálmirigyrákban.

 

Visszatér a Fűrész

A slasherklasszikusok korát éljük, több-kevesebb sikerrel visszatérnek gyerekkorunk legrémisztőbb halálosztói Michael Myerstől a Sikoly szellempofájáig. Senkit sem érhet nagy meglepetésként, hogy az egyik legkegyetlenebb komfortfilm, a Fűrész is felbukkan újra, mégpedig a 10. résszel. 2023-ban tehát kerek számmal ünnepel majd a sorozat, nem véletlen, hogy éppen október 27-én mutatják be, immáron Chris Rock nélkül. Egyelőre szinte semmit sem lehet tudni a sztoriról, a készítők azonban töméntelen mennyiségű vért, horrort és izgalmas rejtélyt ígérnek. A rendező a népszerű Fűrész 6. direktora, Kevin Greutert lesz, ami a rajongók számára mindenképp jó hír. Sőt, a franchise egy kicsit sem áll le, mivel egy tévésorozatról is pletykálnak a Lionsgate berkeiben.

 

Johnny Depp újra rendez

Ugyan már lecsengőben van a Johnny Depp — Amber Heard-botrány, Johnny Deppnek minden bizonnyal fel van adva a lecke, hogy teljesen helyreállítsa renoméját. Ha ez egyáltalán sikerülhet neki, annak ellenére is, hogy exfeleségével folytatott perének végén az esküdtek az ő javára döntöttek. Depp karrierjének csillaga az elmúlt mintegy öt évben nem ragyogott túl fényesen Hollywood egén, de most egy isteni (Al Pacinó-i) sugallatra valami igazán eredetibe vághat bele. Depp rendezi ugyanis az Amedeo Modiglianiról szóló filmet, mely a híres festő 48 óráját mutatja majd be Párizsban. A producerek között van Pacino és Barry Navidi. Előbbinek a Modigliani-film már sok-sok éve szívügye, ő maga ajánlotta Deppnek, hogy rendezze meg. A forgatás jövő tavasszal kezdődik majd Európában.

Képek: imdb.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..