home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Filmtabletták
Brasnyó Zoltán
2022.05.05.
LXXVII. évf. 17. szám
Filmtabletták

Batman megállíthatatlan — Új fotók Napóleonról — Top Gun 2: már csak néhány hét

Batman megállíthatatlan

Több mint 750 millió dolláros összbevételnél jár a márciusban debütált, új Batman-mozi, Matt Reeves rendező pedig lubickol a sikerben. Mind a kritikusok, mind a nézők odáig vannak a filmért, miközben a Batman egy új platformra is berepült, nevezetesen az HBO Max kínálatába (Szerbiában és Magyarországon is), április 18-ától. Az egyetlen negatív hír, mely beárnyékolta a napokban a Batmant övező rajongást és nem csituló hype-ot, hogy letartóztatták Barry Keoghant, akit a DC legújabb Jokereként láthattunk néhány másodperc erejéig a Batman végén. Keoghan egyébként a Marvel-féle Örökkévalókban is szerepelt, Druig megformálójaként. A gyanú szerint rendbontást követett el, szülőhazájában, Írországban ittasan kapták el a rendőrök. Az ügy részletei bővebben nem ismertek, az azonban biztos, hogy az ügye nem vet túl jó fényt a Warnerre. De vissza a Batmanhez és az HBO Maxhoz: Rébusz (Paul Dano), akárcsak Robert Pattinson Batmenje, maszkban követi a denevérember minden lépését, a streamingplatformra felkerült változatban pedig konkrétan felbukkan egy jelenetben, mondhatni, meglepő helyen. Batman és a Macskanő az Iceberg Lounge nevű szórakozóhelyen találkoznak, az első fél óra végén. A háttérben megjelenik Rébusz, közvetlenül a kocsma szomszédságában. A jelenet azért is érdekes, mert a rendező ezzel újabb mélységet ad a szuperintelligens Rébusznak, akiről így kiderül, jóval hőseink előtt járt.

 

Új fotók Napóleonról

Ridley Scott az idén lesz nyolcvanöt éves, de esze ágában sincs leállni. Jelenleg is egy álomprojektumon dolgozik, mely a francia hódító, Napóleon grandiózus csatáit és belső harcait mutatja be, Joaquin Phoenix címszereplésével. Az utolsó párbaj című középkori drámája után ismét nagyszabású történelmi látványorgiát ígér. 2022-ben indult a forgatás az angliai Lincolnban, de hamarosan Máltán és más angliai helyszíneken folytatják. Megérkeztek a kiszivárgott fotók, melyek alapján csak még jobban várjuk Scott filmjét, mely egyébként az Apple TV+-on debütál majd 2023-ban.

 

Top Gun 2: már csak néhány hét

Az 1986-ban készült Top Gun folytatását, úgy tűnik, végre-valahára valóban bemutatják, méghozzá május 26-án. A Top Gun: Maverick rendezője, Joseph Kosinski egy amerikai lapnak adott interjújában meglepő tényeket közöl a forgatásról. Több mint 800 órányi anyagot vettek fel, a különleges körülmények és a speciális felszerelés, valamint a levegőben történő forgatások miatt nehezen oldották meg a feladatot, ezért végül a napi 12-14 óra munkából nagyjából 30-30 másodperceket tudtak használni, emiatt a vágói feladatok is elhúzódtak. Tom Cruise Maverickje harminc év múlva tér vissza a „tett színhelyére”, hogy fiatal pilótákat képezzen ki, köztük Goose fiát, Roostert (Miles Teller). Bízunk benne, hogy látványban és hangulatban megközelíti majd az első film szintjét, arra azonban nem vennék mérget, hogy a mai fiatal nézők körében is bombasztikus siker lehet egy vadászpilótákról szóló mozi, mely 1986-ban még az újdonság erejével hatott. A korabeli rajongáshoz pedig ráadásul a Reagan-éra és a hidegháborús korszellem is hozzájárult

Képek: Twitter.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..