home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Filmtabletták
Brasnyó Zoltán
2021.09.02.
LXXVI. évf. 34. szám
Filmtabletták

Az ősszel érkezik az év talán legjobban várt sci-fije — A titokzatos Wes Anderson-projektum, hatalmas sztárparádéval — Készül az Alien sorozat

Az ősszel érkezik az év talán legjobban várt sci-fije

Ha nem halasztja el a Warner, október 14-én debütál az európai mozikban Denis Villeneuve epikus sci-fije, a Dűne. A rendező neve ismerősen csenghet azok számára, akik látták a Szárnyas fejvadász 2049-et. Villeneuve a látványvilágra és a részletességre már biztosan garancia. Már csak az a kérdés, hogy sikerül-e Frank Herbert regényciklusának egyedi, spirituális hangulatát és karakterépítését sikeresen átemelni. Meggyőződésem, hogy jelenleg nincs jobb rendező, akihez ez a projektum kerülhetett volna. Egy kultikus műről van szól, melynek főhőse, Paul Atreides a próféciák alapján a világmindenség ura lesz, karaktere azonban jóval árnyaltabb és összetettebb. A főszerepet Timothée Chalamet alakítja, akit a közönség a Szólíts a neveden! című, sokszorosan díjazott romantikus filmben ismert meg. Érzékenysége és tehetsége kézenfekvő, filmbéli párja, Zendaya pedig lassacskán Hollywood legnagyobb csillagai közé emelkedik. A nyitottabb nézők kezdjék el az HBO Eufória című sorozatát: egyből nyilvánvalóvá válik, hogy mekkora tehetség is szorult ebbe a lányba. A Dűne második része szorosan kapcsolódik majd az első epizód eseményeihez. Egyelőre még nem kezdték el forgatni, de Villeneuve elárulta, hogy már inkább Chani — azaz Zendaya karaktere — kerül középpontba. Ebből az állapítható meg, hogy a Dűne folytatása valamiképp eltér majd Frank Herbert eredeti regényeitől. Rossz hír viszont, hogy egyáltalán semmilyen garancia sincs arra, hogy elkészül a Dűne folytatása. Ez minden bizonnyal az októberi premier sikerétől függ.

 

A titokzatos Wes Anderson-projektum, hatalmas sztárparádéval

Egy évet késett a legendás Wes Anderson legutóbbi filmje, A francia kiadás. Az idei cannes-i filmfesztiválon mutatták be, és ha minden igaz, október végén a hozzánk közeli mozikban is megtekinthető lesz. Egy képzeletbeli, XX. századi, francia kisvárosban játszódik majd. Egy ott kiadott amerikai lap utolsó számának születéséről szól, és szinte elképesztő, hogy hány sztárt szerződtettek hozzá: Benicio del Toro, Timothée Chalamet, Frances McDormand, Edward Norton, Willem Dafoe, Christoph Waltz és még sokan mások. A film tehát máris nagy kritikai siker, kíváncsian várjuk, hogy a mozikban is nagyot menetel-e. Úgy tűnik, hogy a pandémia sem hátráltatta Andersont, egy cseppet sem csökkentette a munkakedvét, mivel máris készül egy titkos, új projektum. Erről egyelőre annyit lehet tudni, hogy ebben is igazi sztárparádét vonultatnak fel a készítők: Adrien Brody, Jason Schwartzman, Bill Murray, Tom Hanks, Margot Robbie és Tilda Swinton is feltűnik majd benne. A legutóbbi hírek szerint pedig napjaink legjobban kereső színésznője, Scarlett Johansson is szerepet kapott a moziban. Spanyolországban forog a film, és maga Wes Anderson írja a forgatókönyvet is. Hogy mikor nézhetjük meg, arról egyelőre semmilyen információ nem látott napvilágot.

 

Készül az Alien sorozat

John Landgraf, az FX csatorna vezetője jelentette be, hogy Noah Hawley, a Fargo és a Légió című sorozatok alkotója egy saját gyártású szérián dolgozik, melynek ugyan semmi köze nem lesz Ellen Ripley-hez, de a Nyolcadik utas: a halál filmekben megismert világ már teljesen át lesz emelve. Vagyis a klasszikus sci-fi-horrorok hangulata és Hawley saját elképzelései köszönnek majd vissza a kisképernyőn. A Fargo alapján valószínűsíthető, hogy Hawley kreativitása itt is valami egyedit hozhat nekünk, nézőknek. Az FX vezetője továbbá arról is beszélt, hogy még bőven van mit aludnunk a sorozat debütálásáig, az Alien széria valamikor 2023-ban érkezik majd.

Képek: inverse.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..