Filmtabletták

Filmtabletták

Kedvencek temetője – az új rémálom — Egyre több információ szivárog ki a Szellemirtók 3-ról — Dumbo bukta a jegybevételeket

Kedvencek temetője — az új rémálom

 Az április 4-én bemutatott Kedvencek temetője nem az első filmes adaptációja Stephen King egyik legnépszerűbb és sok szempontból talán legijesztőbb regényének, mégis érdemes rá odafigyelni, illetve jegyet váltani rá. Az új filmes feldolgozás meglehetősen eltér az eredeti regénytől, kezdve attól, hogy a könyvvel ellentétben nem a hároméves kisfiú, Gage, hanem a nyolcéves Ellie hal meg, majd tér vissza az életbe, miután apja eltemette őt abban a bizonyos ősi, indián temetőre épült állattemetőben. A rajongók persze támadták az ötletet, Kingnek viszont mégis tetszett, sőt, szellemesen ezt nyilatkozta egy interjúban: „Tampába a 17-es úton is el lehet jutni, de a 301-esen is. Bármerre is indulsz, Tampába jutsz.” Az alkotók, azaz Kevin Kölsch és Dennis Widmyer rendezők éppen azért döntöttek a kislány mellett, mert nem szerettek volna egy hároméves gyereket zombiként ábrázolni, illetve túl sok lett volna az áthallás a Gyerekjáték című filmmel. Stephen King odáig van az új Kedvencek temetőjéért, mely az első kritikák szerint nem folytatja ugyan az Az filmadaptációjával a végre nézhető King-filmek sorát, mégsem lett egy rossz darab.
 


 

 

Egyre több információ szivárog ki a Szellemirtók 3-ról

Kezdjük talán azzal, hogy végre bebizonyosodott, Jason Reitman rendező, az eredeti Ghostbusters-filmek alkotójának fia nem a régi szellemirtó gárdát hozza vissza a történetbe, hanem más színészekre fog támaszkodni. Egyre valószínűbb azonban, hogy a legendás karakterek, azaz Bill Murray és Dan Aykroyd valamilyen módon csak visszatérnek a filmbe, mivel folytatásról, nem pedig rebootról van szó. Reitman Twitter-üzenete szerint az új főszereplők Finn Wolfhard, Carrie Coon és Mckenna Grace lesznek. Ezzel pedig végleg bebizonyosodott a feltételezés, hogy az új Szellemirtókban tinédzserek játsszák majd el a főbb karaktereket. Egyelőre nehéz eldönteni, hogy mit várhatunk tőlük, de bízzunk a legjobbakban, hiszen ez a sorozat sokkal jobbat érdemel az egyébként tehetséges, de a legkevésbé sem jó szellemirtóhölgyekkel két éve leforgatott, bugyuta Ghostbusters-mozi után.

 

Dumbo bukta a jegybevételeket

Mindenki kedvenc kiselefántja, Dumbo alulmaradt Marvel Kapitánnyal szemben, ez pedig azért is elég kellemetlen, mert a Marvel-moziverzum kulcsfigurája már hetek óta a nézettségi listák élén szerepel. Magyarországon például a Marvel Kapitányra eddig összesen több mint 340 000-en váltottak jegyet, a Dumbóra viszont csak 18 000-en. A kezdés tekintetében eddig csak a Barátom, Róbert Gida nyitánya teljesített még ennél is rosszabbul, arra a sztorira mintegy 17 000 ember volt kíváncsi az első hétvégén. Az egyik legtöbb bevételt hozó Disney-filmadaptáció egyébként A szépség és a szörnyeteg volt, melyre mintegy 91 000 néző ült be. A Dumbo viszont, mely az 1941-beli eredeti rajzfilm alapján készült Tim Burton boszorkánykonyhájában, a kritikusok véleménye szerint a cuki kiselefánt szomorú szemein túl nem sok szépet és jót tudott felmutatni. A Disney minden bizonnyal nem számolt ekkora bukóval, főleg nem Tim Burtontől.
 


 


Nyitókép: Imdb.com

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Film rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Filmtabletták
Film
Facebook

Támogatóink