home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Filmtabletták
Brasnyó Zoltán
2018.11.20.
LXXIII. évf. 46. szám
Filmtabletták

Készül a Gladiátor második része — Jön a Deadwood-film! — Óriási siker a Queen-film

Készül a Gladiátor második része

Úgy látszik, hogy Ridley Scott továbbra is nosztalgikus hangulatban van, hiszen az Alien-sorozat újragondolása után most egy másik kasszasikerének is elkészítené a következő epizódját. Ez pedig nem más, mint a Russel Crowe főszereplésével készült történelmi kalandfilm, a Gladiátor. A számos Oscar-jelölést és később díjak hadát besöprő film óriási siker volt 2000-ben, a megdöbbentő részletességnek és korhűségnek, valamint Crowe karizmatikus karakterének köszönhetően. A folytatás persze nem lehet ugyanolyan, hiszen Maximus a film végén visszaadta lelkét a teremtőnek. A történet főszereplője ezúttal Lucius, Lucilla (Connie Nielsen) fia, akinek életében jelentős szerepet töltött be Marcus Aurelius római császár — ezért a konfliktus és a véres jelenetek már jó előre sejthetőek. A Gladiátor 2. a Paramount és a Universal közös boszorkánykonyhájában készül, a forgatókönyvíró Az éhezők viadalát is jegyző Peter Craig. A bemutató dátuma egyelőre nem ismert, de bízunk benne, hogy akár már jövőre láthatjuk majd a római gladiátorviadalokat.

 

Jön a Deadwood-film!

Annak idején az HBO mozicsatorna a mai modern sorozatnézés, sőt, a sorozatmánia alapjait is lefektette, méghozzá olyan klasszikusokkal, mint a Maffiózók vagy a Drót. A 2000-es években megkerülhetetlen tévés remekművek születtek, melyek sorát a Deadwood zárta 2006-ban: a búcsú viszont meglehetősen méltatlan volt, mivel a vadnyugati szériát sem a közönség, sem a kritika nem értékelte kellőképpen, pedig egy zseniális sorozat volt a maga idejében. Legyen szó akár a vadnyugati határvidék ruháiról, fegyvereiről, dialektusairól és alkoholfogyasztási, illetve aranyásói szokásairól, a Deadwood mindenben telitalálat volt. David Milch alkotása a harmadik évaddal véget ért, sőt, ami a legrosszabb, egy cliffhangerrel, azaz függő befejezéssel zárult. Számos rajongó pedig azóta is rágja az HBO fülét, hogy valamilyen módon zárja le a sztorit. David Milch és a csatorna beadta a derekát: készül a Deadwood-film, melyben mindenki szerepelni fog, aki a harmadik évad végére még életben maradt. A rendező Daniel Minahan, a Trónok harca és a Kártyavár bizonyos epizódjainak direktora lesz, a szereplők között pedig Ian McShane, Timothy Olyphant és Molly Parker is ott van. Azt rebesgetik, hogy premierdátum valamikor 2019 végén lesz — legrosszabb esetben pedig 2020 közepén.

 

Óriási siker a Queen-film

Noha a kritikusok körében igencsak megosztóra sikerült, semmi sem tudta megállítani a Bohém rapszódia diadalmenetét. Az Egyesült Államokban és Magyarországon is tarolt a jegypénztáraknál: az USA-ban már nyitáskor 50 millió dollárt kaszált, sőt, még magyar viszonylatban is hatalmas siker lett. Nem gyakori, hogy Magyarországon több mint 100 000 nézőt csábítson be egy film a moziba, de a Freddie Mercury munkássága előtt tisztelgő alkotásnak még ez is sikerült. A teljes bevételt tekintve a Bohém rapszódia jelenleg több mint 141 millió dollárnál tart világszerte. A film tehát a fanyalgások ellenére is nagyot robbant, a slágereknek és Rami Malek alakításának köszönhetően, aki még azokat is elkápráztatta, akik eddig nem tartották magukat Queen-rajongónak.


Nyitókép: IMDB.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..