home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Filmtabletták
Brasnyó Zoltán
2018.10.29.
LXXIII. évf. 43. szám
Filmtabletták

​​​​​​​Lady Gaga és Bradley Cooper megváltja a (mozi)világot — A Warner Bros. egész estés rajzfilmeket készít — Bond 25

Lady Gaga és Bradley Cooper megváltja a (mozi)világot

Cooper rendezői debütálása nemcsak a kritikusok, de a legnagyobb Lady Gaga-rajongók körében is óriási sikereket arat az Egyesült Államokban és Európában egyaránt. Máris 100 millió dolláros bevételnél tart, pedig sokan hiányolják belőle azt a bizonyos X-faktort. Már maga a sztori sem új, hiszen a fájdalmas szerelmi történetet először 1932-ben, majd ’37-ben, ’54-ben és ’76-ban is elkészítették. Judy Garland és Barbra Streisand után most Bradley Cooper és Lady Gaga olvasztja meg a nézői szíveket. Aztán ott a dal, mely máris milliós nézettségnél jár a legnagyobb videómegosztó portálon. A Csillag születik a nyárutó óriási közönségsikere, mely ráadásul egy végig hiteles és őszinte szerelmes film, nem beszélve arról, hogy Bradley Cooper bizonyítja benne, hogy ezentúl rendezőként is kötelező figyelni rá. Október elejétől vetítik a magyarországi és a szerbiai mozik, a szerelmespároknak pedig kötelező (lenne) megnézniük, már csak azért is, mert nem egy szokványos romantikus unalom. Ha pedig a pár férfi tagja tántoríthatatlan, és nem hajlandó beülni rá a moziba, barátnőkkel is érdemes elmenni. A fiúk pedig nézzék inkább a Venomot.

 

A Warner Bros. egész estés rajzfilmeket készít

Imádjuk a nosztalgiát, különösen akkor, ha Tomról és Jerryről, Scooby-Dooról vagy a két kőkorszaki szakiról van szó: így mindenképp jó hír, hogy a klasszikus rajzfilmek néhány darabját a Warner Bros. egy-egy egész estés animációs filmben álmodja újra, másokat pedig élő szereplős verzióban. Ez utóbbi az a kategória, amelyre az elmúlt években a Disney is ráerősített. Amolyan animációs-élő szereplős hibridek, melyeket sokan szeretnek, mások viszont a legkevésbé sem — mégis tökéletes megoldás a most cseperedő digitális generáció számára, mely megismerheti szülei gyerekkorát. Aztán meg már csak egy lépés a régi VHS-kazetták leporolása. A Variety és a Hollywood Reporter számolt be arról, hogy a stúdió a Tom és Jerry esetében színészeket alkalmaz majd, akiket animációs környezetbe helyeznek, emellett pedig jön még a Jetson és a Flintstone család is, mindkettő ugyanilyen megoldásokkal. És érkezik a Space Jam folytatása, Michael Jordan helyett ezúttal az NBA jelenlegi szupersztárjával, Lebron Jamesszel. A Tom és Jerry forgatása már a jövő év elején elkezdődik.

 

Bond 25

Egészen hányatott sors jutott a 25. James Bond-filmnek, hiszen tele van vele a filmes sajtó, viszont egyelőre túl nagy a káosz és a felfordulás körülötte. Eleinte a rendezők nevével dobálóztak: felmerült a legújabb Blade Runner rendezője, Dennis Villeneuve, sőt, a Batman-trilógiát, valamint a Dunkirket jegyző Christopher Nolan is. Végül úgy látszott, hogy a választás eldőlt, és a kultikus Trainspotting rendezője, Danny Boyle kapta meg a jogot, hogy leforgassa a 007-es ügynök legújabb kalandját. Nem sokkal később viszont bombaként robbant a hír: Boyle kreatív nézeteltérésekre hivatkozva visszaadta a megbízást. A legújabb, véglegesnek tűnő választás Cary Joji Fukunagára esett, aki a zseniális True Detective című antológiasorozat legendás első évadját rendezte. Azért is érdekes az új Bond-film sorsa, mert ez lesz az utolsó, melyben a szőke James Bond, azaz Daniel Craig lép akcióba. A következő kérdés, hogy ki lesz Craig utódja. Cikkeztek Idris Elbáról és Henry Cavillről is, viszont a népszerű bulvárlap, a The Sun értesülései szerint mindenképp a Trónok harcából ismert Richard Madden lesz majd a befutó, aki Robb Starkot alakította a sorozatban. Madden jelenleg is filmez, mégpedig az Elton John életét bemutató Rocketmant. Ő játssza a sztár menedzserét, John Reidet. Barbara Broccoli, aki a teljes Bond-örökséget felügyeli, már többször is elmondta, hogy neki határozottan Maddenre van szüksége, őt képzeli el a legújabb generáció Bondjaként. Őfelsége titkosügynöke persze folyamatos téma a szórakoztatóipar berkeiben, ezért még azon sem csodálkozhatnánk, ha kiderülne, mindez kitalált és irányított marketingkampány. Azt hiszem, egyik színészjelöltben sem csalódnánk, jómagam Idris Elbának örülnék legjobban.


Nyitókép: Imdb.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..