home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Filmtabletták
Brasnyó Zoltán
2018.06.27.
LXXIII. évf. 25. szám
Filmtabletták

​​​​​​​Érkezik az X – A rendszerből törölve — A Bosszúállók: Végtelen háború című film a legendák csarnokában — Készül a Bohém rapszódia — Meghalt Paudits Béla

Érkezik az X — A rendszerből törölve

A furcsa cím Ujj Mészáros Károlynak, azaz a Liza, a rókatündér rendezőjének régóta várt következő alkotása, mely a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával jött létre, a gyártást pedig a Focusfox bonyolította le. Egy rendkívül erős atmoszférával felépített thrillerre kell számítani, erről tanúskodnak az első képek is. A történet egy Éva nevű rendőrnő körül bonyolódik, aki a legjobb a szakmájában. Feltűnik számára, hogy a Budapesten az utóbbi időben elkövetett, túlságosan gyakori öngyilkosságok összefüggnek, ezért nyomozni kezd, mivel egy sorozatgyilkost sejt a háttérben. Saját férje is öngyilkos lett, a tragédia miatt pedig azóta is pánikrohamokkal küzd. Társával, Péterrel vágnak neki az ismeretlennek, hogy felderítsék a szövevényes és egyelőre nagyon horrorisztikusnak látszó ügyet. Balsai Mónika, Molnár Áron, Bede-Fazekas Szabolcs és Schmied Zoltán is feltűnik a filmben, és ami talán a legérdekesebb, hogy hosszú idő után újra láthatjuk majd Kulka Jánost is. November 1-jén mutatják be az X — A rendszerből törölve című mozit, melyet máris nagyon várunk.

 

A Bosszúállók: Végtelen háború című film a legendák csarnokában

Olyan őrületes tempót diktál ez a mozi, amilyen talán nincs is. A szegény Solo: Egy Star Wars-történet a bevételek tekintetében nemhogy a nyomába sem ért, de valójában egy napon sem lehet említeni vele. A messzi-messzi galaxis rajongóinak őszinte sajnálatára egyelőre úgy tűnik, hogy ez lesz évtizedek óta az első Star Wars-film, mely csúfosan megbukik. Mindeközben a Marvel Studios gárdája elégedetten dörzsöli a tenyerét, hiszen a Bosszúállók: Végtelen háború világszinten elérte, sőt, meghaladta a 2 milliárd dolláros bevételt, ezzel pedig minden idők negyedik legsikeresebb filmje lett. Szinte félelmetes, hogy mindezt 48 nap alatt teljesítette. Csupán az Avatar volt egy kissé gyorsabb nála, a maga 47 napjával. Érdekes lesz megvárni, hogy a sztori folytatása, azaz a Bosszúállók 4. milyen számokat produkál majd.

 

Készül a Bohém rapszódia

A film rendezője Bryan Singer, legalábbis a stáblista végén az ő neve szerepel majd. Hollywood tiltakozásának dacára a szexuális botrányai miatt támadott Singert a 20th Century Fox kirúgta a Freddie Mercury-film rendezői székéből, majd felkérte Dexter Fletchert, hogy foltozza össze a félkész művet. Mostanra viszont szinte borítékolható, hogy mindennek ellenére mégis Singer neve szerepel majd a projektum rendezőjeként. Emiatt máris tiltakozó aláírásokat és fenyegető leveleket kap a stúdió — nyilvánvaló volt, hogy ez az ügy kicsapja majd a biztosítékot. A bemutatót mégis előrehozták, ami aztán végképp ritka. Ebből talán az következik, hogy valóban olyan jó a Queen-film, mint amilyennek az alkotók mondják? November 11-én kiderül.

 

Meghalt Paudits Béla

A Jászai Mari-díjas színészt agyvérzéssel szállították kórházba. Hatvannyolc éves volt, a sajtót pedig gondozója értesítette a halálhírről. Mint mondta, korábban az orvosok nem tudták, hogy felépül-e, a színész nagyon rossz állapotba került. A jobb oldala megbénult, nem tudott beszélni, és a körülötte levőket sem ismerte fel. A színésznek egyébként már a múltban is voltak súlyosabb egészségügyi problémái, emellett anyagi gondokkal is küszködött. Mindez depresszióhoz vezetett. Paudits Béla a Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után a József Attila Színházhoz szerződött, 1974 és 1984 között pedig a Madách Színház tagja volt. Emellett filmekben és tévés szerepekben is otthon érezte magát, sőt, szinkronszínészként is dolgozott.


Nyitókép: Variety

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..