home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Filmtabletták
Brasnyó Zoltán
2017.09.06.
LXXII. évf. 35. szám
Filmtabletták

​​​​​​​Obi-Wan-film készülhet — Scorsese felügyeli Jokert? — Mamma Mia: Here We Go Again! — Kamera az óceán mélyén

Obi-Wan-film készülhet

A The Hollywood Reporter számolt be róla, hogy a Lucasfilm a háromszoros Oscar-jelölt Stephen Daldryval tárgyal egy esetleges Obi-Wan-filmről. Az elismert írónak-rendezőnek olyan alkotásokat köszönhetünk, mint Az órák, A felolvasó, a Billy Elliot és a Rém hangosan és irtó közel. Ezek a művek már mind veteránnak számítanak az Oscar-díj-átadók vörös szőnyegén, így leszögezhetjük, hogy Daldry tapasztalt öreg róka, ha a rendezésről van szó. Annak idején Irvin Kershner is hasonló státuszban volt, George Lucas tanítványaként aztán mégis elvállalta A birodalom visszavágot, amely mindmáig a rajongók által legjobbnak ítélt Star Wars-film. Daldry egyébként a The Crown című Netflix-sorozaton dolgozott eddig, amely egybehangzó vélemények és a díjak alapján is az utóbbi évek egyik legigényesebb televíziós szériája. Egyelőre úgy tűnik, hogy Obi-Wan története valóban kiváló ötlet egy önálló film számára, megvalósíthatónak és ígéretesnek tűnik. A körülmények ugyanis adottak: nagyon keveset tudunk arról az időszakról, amikor Anakint már legyőzte, de Luke Skywalkert még nem kezdte mentorálni az öreg jedi mester. Kulcskérdés, hogy Ewan McGregor visszatérne-e a szerepre. Akadálya nem igazán lenne, és talán furcsa is volna, ha egy harmadik személy öltené magára Obi-Wan Kenobi szerepét. A Lucasfilm még nem tett hivatalos bejelentést az ügyben.

Scorsese felügyeli Jokert?

A Warner elkészíti a Joker-eredetfilmjét, méghozzá a teljesen független DC/Warner zászlaja alatt, melynek semmi köze sincs a jelenleg is felépítés alatt álló DC-univerzumhoz. Nem Jared Leto alakítja majd Jokert, hanem valószínűleg egy nála jóval fiatalabb színész -- az eredeti DC-univerzumban persze marad Leto, aki vissza is tér az Öngyilkos Osztag folytatásában, a Gotham City Sirensben. Az első beszámolók alapján a Joker-eredettörténet sokkal inkább az első, Tim Burton-féle Batmanhez hasonlít majd, hiszen az alkotók egy noir-gengszerfilmben gondolkodnak, amely a ’80-as években játszódik. Példaként Martin Scorsese filmjeit, a Taxisofőrt és a Dühöngő bikát hozták fel, mint ehhez hasonlítható alkotásokat. Scorsese neve sem véletlen, hiszen éppen ő lesz a mozi producere. A forgatókönyvet Scott Silver írja majd, a rendező pedig az a Todd Philips lesz, akinek a nevéhez a Másnaposok-filmek is kötődnek. A névsor nagyon is meglepő, a cél pedig valami olyasmi lenne, hogy a DC legismertebb hőseinek és antihőseinek fiatalkorát egy eddig szokatlan nézőpontból és stílusban mutassák be. Az internet népe szerint mindez nem valósul meg, az egész csupán porhintés az alkotók részéről, hogy vajon hogyan reagálnának a Batman-rajongók. Az ötlet mindenképpen érdekes, Scorsese neve pedig általában (!) egyet jelent a sikerrel.

Mamma Mia: Here We Go Again!

Folytatás készül 2008 nyarának egyik nagy dobásához, a Mamma Mia! című musicalhez. Már meg is kezdődtek a felvételek, az első rész bevételei alapján pedig csak az a furcsa, hogy eddig miért nem vágtak bele a zenés mozi folytatásába. Az Abba-dalokkal teletűzdelt eredeti produkció 52 millióból készült, világszerte pedig mintegy 610 millió dollárt kasszíroztak vele. A Mamma Mia: Here We Go Again! az eredeti mozi valamennyi fontosabb szereplőjét újra felvonultatja. Visszatér Amanda Seyfried, Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth és Stellan Skarsgård. Lilly James alakítja Donna, azaz Meryl Streep fiatalkori énjét a filmben. De feltűnik még Alexa Davies, Josh Dylan, Hugh Skinner és Jessica Keenan is. A Mamma Mia: Here We Go Again! 2018. július 20-án debütál a mozikban.

Kamera az óceán mélyén

Heteken át vezette a bevételi listákat az Egyesült Államokban Christopher Nolan monumentális háborús drámája, a Dunkirk. Kevésen múlott, hogy a kiadások hirtelen félmillió dollárral megnövekedjenek, a film vezető operatőre ugyanis egy interjúban elárulta, az egyik jelenet felvételekor az óceán mélyére süllyedt egy IMAX-kamera. Méregdrága felszerelésről van szó, amelyre úgy tűnik, nem vigyáztak eléggé a készítők. Másfél óra kellett hozzá, hogy profi búvárok felhozzák a felszínre, egy cég pedig napokon át azon dolgozott, hogy a jelentős sérülések ellenére helyrehozza a kamerát. Mint Hoyte van Hoytema operatőr beszámolójából kiderült, szerencsére minden jól sült el, sőt a rögzített képsorok végül be is kerültek a Dunkirkbe. Nem lettünk volna annak az operatőrnek a helyében, aki felhívta Nolant a hírrel. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..