home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Filmek vajdasági magyar képzőművészekről
Kovács Filip
2022.11.15.
LXXVII. évf. 45. szám
Filmek vajdasági magyar képzőművészekről

November 14-e, a vajdasági magyar képzőművészet napja alkalmából a Szabadkai Kortárs Galériában vajdasági képzőművészekről szóló filmeket mutattak be. A három alkotást Fejős Csilla rendezte.

Az első film Ózsvár Péter keramikusművész portréja volt. Elmondta, már kiskorában érdekelte a madarak gyönyörűsége és kecsessége, agyagból is a madarakat és a növényeket formázza meg.

A másik két film alanya Sagmeister Laura volt. A hosszabb, 33 perces alkotás A félárnyék színe címmel egy 2015-ben készült portréfilm volt, mely az életéről szólt, és arról, miként alkalmazza festményein a félárnyék színeit. A 7 perces etűdöt 2020-ban forgatta a rendező.   

A vajdasági magyar képzőművészet napján Ács József festő, műkritikus születésének évfordulójára emlékezünk. A jeles dátum köré épülő rendezvényre Topolyán és Magyarkanizsán is ellátogathattak az érdeklődők.

A filmvetítés egyúttal a beharangozója volt Sagmeister Laura és Siflis András Incognito című közös tárlatának, mely november 18-án nyílik meg a Szabadkai Kortárs Galériában.

Fényképezte: Kovács Filip

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..