home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Figyelnek a szórványban élőkre
Borbély Tivadar
2014.11.26.
LXIX. évf. 48. szám
Figyelnek a szórványban élőkre

A VMSZ Női Fórumának muzslyai tagozata a legutóbbi ruhaosztás után arra a döntésre jutott, hogy a fennmaradt gyermek- és felnőttruhaneműt eljuttatja egy olyan, a bánáti szórványban lévő kis magyar faluba, ahol szintén szükség van az effajta segítségre.

Választásuk Módosra és Káptalanfalvára esett, ahol a mintegy húsz magyar ajkú diák hetente kétszer jár Módosra anyanyelvápoló órára, mivel a két településen már évek óta nincs magyar iskola.

Győri Csilla, a Női Fórum alelnöke, a helyi közösség tanácsának szociális ügyekkel megbízott tagja elmondta, érkezésükkor a módosi és a káptalanfalvi családok süteménnyel várták őket, és boldogok voltak. Hangsúlyozták: amíg ők élnek, küzdeni fognak az anyanyelvükért és azért is, hogy gyermekeik, unokáik beszéljék, ápolják és továbbadják a magyar nyelvet.
A ruhaneműn kívül a diákokat füzettel és ceruzával is megajándékozták, hogy minél többet írhassanak magyarul.
— A többi közt az volt a célunk, hogy éreztessük: gondolunk, figyelünk a szórványban élő magyar családokra, mert azon a vidéken magyarnak megmaradni kizárólag közös erővel, egymást segítve és támogatva lehet — nyilatkozta Győri Csilla.
A VMSZ Női Fórumának muzslyai tagozata máris egy újabb, az emberbaráti cselekedet fontosságát hirdető megmozdulás szervezésén fáradozik.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..